• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Kustība Latvijā: Par atbalstu papildu miljardam eiro Latvijas kohēzijas politikai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2012., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247122

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas maksātnespējas tiesību nākotni

Vēl šajā numurā

27.04.2012., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Kustība Latvijā: Par atbalstu papildu miljardam eiro Latvijas kohēzijas politikai

25.aprīlī Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komiteja (EESK) savā plenārsēdes balsojumā atbalstīja Eiropas Kustības Latvijā (EKL) prezidenta iesniegtos papildinājumus atzinumam par ES fondiem. Atzinums ar 162 balsīm par, 9 pret un 9 balsīm atturoties izsaka skaidru iebildumu pret pašreizējo Eiropas Komisijas piedāvājumu noteikt griestus ES fondiem.

EKL prezidents un EESK loceklis Andris Gobiņš atzīst: "Ja ar Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas balsojuma palīdzību, kā arī Latvijas un citu Baltijas valstu pārstāvju palīdzību izdosies Eiropas Komisijas pašreizējā teksta redakciju izmainīt, tas Latvijas attīstībai, reģionālo ceļu būvei un citiem projektiem nozīmētu papildu miljardu eiro. Lai arī EESK balsojumam ir konsultatīvs raksturs, tam var būt nozīmīga loma turpmākajās sarunās par ES budžetu no 2014. līdz 2020.gadam."

EESK uzdevums ir konsultēt Eiropas Komisiju, Eiropas Parlamentu un Eiropas Padomi sabiedrībai svarīgos jautājumos. Līdzšinējā statistika rāda, ka aptuveni 81% tās atzinumu tiek ņemti vērā.

A.Gobiņš atzīst: "Balsojums uzskatāms par izcilu Latvijas pārstāvju EESK sasniegumu un labas Baltijas valstu sadarbības rezultātu. Atzinumā vēl vakar svarīgo punktu nebija, taču, pateicoties sarunām ar galveno atzinuma veidotāju, kā arī darbam Komitejā kopā ar LTRK padomes priekšsēdi Gundaru Strautmani un LBAS ārlietu nodaļas vadītāju Ariadnu Ābeltiņu, izdevās gūt skaidru atbalstu mūsu pozīcijām. Priekšlikumu redakcionālā veidošanā milzīgu pateicību pelnījusi FM darbiniece Inga Pavlina, kas ir arī EKL biedre. Sadarbība ar I.Pavlinas kundzi, kā arī kolēģiem Ārlietu ministrijā palīdzēja veikt arī citus papildinājumus EESK atzinumā."

Te arī brīvā tulkojumā priekšlikums latviešu valodā:

"1.17. Saskaņā ar LESD 174.pantu, kohēzijas politika ir ES stūrakmens, kas stiprina tās ekonomisko, sociālo un teritoriālo kohēziju. Dalībvalstīm, kuru vidējais IKP pieaugums laika posmā no 2007. līdz 2009.gadam bija negatīvs un kuras pašreizējā periodā ir uzrādījušas augstu fondu apgūšanas līmeni, nepārsniedzamā likme tiks noteikta vismaz pašreizējā līmenī. Nepārsniedzamā likme, kas noteikta attiecībā uz kohēzijas politiku, neieskaita zivsaimniecības un lauku attīstības fondus."

Atzinums papildus arī aicina uz plašāku sabiedrības līdzdalību Eiropas Savienības fondu sadalē, līdzekļu novirzīšanu visnabadzīgākajiem reģioniem u.c.

 

Andris Gobiņš, Eiropas Kustības Latvijā prezidents, Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas loceklis

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!