• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome: Par Baltijas valstīm pieņemamu kopējo laiksaimniecības politiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2012., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247123

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

27.04.2012., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome: Par Baltijas valstīm pieņemamu kopējo laiksaimniecības politiku

25.aprīlī Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes loceklis Armands Krauze piedalījās Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas (EESK) plenārsēdē un aizstāvēja lauksaimnieku intereses. EESK pieņēma oficiālu dokumentu atzinumu "KLP 2020.gada perspektīvā", kurā aicina izlīdzināt maksājumus un nepieļaut konkurences kropļojumu.

A.Krauze kopā ar Baltijas valstu pārstāvjiem Kaulu Nurmu un Mindaugu Maculeviču izcīnīja, ka EESK ir pirmā Eiropas Savienības (ES) institūcija, kas aicina maksājumus izlīdzināt līdz 90% līmenim no ES vidējā apjoma, un atšķirībā no citiem oficiāliem ES institūciju dokumentiem šajā ir pieminētas tieši Baltijas valstis.

Atzinumā ir apstiprināts šāds teksts par maksājumu izlīdzināšanu: "Ņemot vērā ne vien lauksaimnieku intereses, bet arī patērētāju un visas sabiedrības vajadzības, EESK nevēlas pieļaut turpmākus konkurences kropļojumus, kas atstāj sociālas sekas vairākās dalībvalstīs, jo īpaši Baltijas valstīs. EESK iesaka pārdalīt I pīlāra tiešos maksājumus starp dalībvalstīm tā, lai nodrošinātu, ka budžeta perioda beigās neviena valsts nesaņem mazāk par 90% no ES vidējā apjoma."

Šī ir izcili laba ziņa Latvijas lauksaimniekiem un nebijis gadījums, ka tiek prasīti 90% no ES vidējā. EESK dokuments turpmāk palīdzēs Latvijas politiķiem augstākā līmeņa cīņā par godīgiem tiešajiem maksājumiem, un Baltijas lauksaimnieki šo latiņu ir pacēluši no 80% uz 90%.

EESK ir ES konsultatīva iestāde, un tā konsultē ES lielākās iestādes (Eiropas Komisiju, Padomi, Eiropas Parlamentu). EESK pilda savas funkcijas, sniedzot atzinumus par ierosinātajiem ES tiesību aktiem, kā arī izstrādā pašiniciatīvas atzinumus par tematiem, kurus uzskata par svarīgiem. Viens no EESK galvenajiem uzdevumiem ir nodrošināt "tiltu", kas vieno ES iestādes un organizētu pilsonisko sabiedrību. Mēs palīdzam palielināt pilsoniskās sabiedrības organizāciju lomu, veidojot "strukturētu dialogu" ar minētajām grupām ES dalībvalstīs.

Latvijas lauksaimniekus EESK pārstāv LOSP valdes loceklis A.Krauze, bet balsojumos piedalās un lauksaimniekus atbalsta arī citu Latvijas nevalstisko organizāciju, arodbiedrību un darba devēju pārstāvji.

 

Krista Garkalne, LOSP sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!