• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par meža īpašumu vērtības celšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2012., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247126

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Polijā, piedaloties forumā un tiekoties ar Ķīnas Tautas Republikas premjerministru

Vēl šajā numurā

27.04.2012., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par meža īpašumu vērtības celšanu

Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns 24. un 25.aprīlī Rīgā notikušajā starptautiskajā konferencē "Invest in Forest" vērsa dalībnieku uzmanību uz meža nozares nozīmīgumu Latvijas tautsaimniecībā, ņemot vērā meža resursu ilgtspēju, kas paver jaunas ražošanas un inovāciju iespējas gan esošajās, gan jaunās ar mežu saistītās darbībās.

Konference tika rīkota, jo jādiskutē par vairākām aktuālām tēmām, tostarp par meža apsaimniekošanu un meža īpašuma vērtēšanu. Svarīgi, ka pieaug Baltijas jūras reģiona, arī Latvijas nozīme starptautisko meža investoru acīs. Augošais kokmateriālu pieprasījums aizvien vairāk aktualizē meža nozīmi, un investori mežu saredz kā drošu ieguldījumu nākotnē.

"Latvijas mežs ir bagātība un vērtība, un tā ir jāizmanto. Pirms pārdot savu mežu, Latvijas iedzīvotājiem ir jāapzinās, ka ieguvumu no meža mēs varam saņemt paši. Tas, ka Latvijas kokmateriālu cena ir zemāka nekā vairākās citās Eiropas Savienības valstīs, nozīmē vienumums ir, uz ko tiekties. Piemēram, meža hektāru Dānijā var pārdot par septiņiem tūkstošiem eiro, bet Latvijā četras piecas reizes lētāk, un tas nozīmē, ka darāmā, lai mūsu īpašumu vērtība ievērojami augtu, ir vēl ļoti daudz. Latvijas meža zinātnieki atzīst: mēs sava meža vērtību varam paaugstināt pat vairāk nekā trīs reizes," uzsvēra ZM parlamentārais sekretārs E.Smiltēns.

Konferences dalībnieki aktīvi diskutēja, kādi ir galvenie faktori, kas nosaka meža vērtību, un kā panākt resursu ilgtspējīgu pieaugumu, kā arī par atdevi no investīcijām ne vien Latvijas, bet arī Eiropas un pasaules mežā.

Konferencē piedalījās meža industrijas profesionāļi un eksperti no dažādām Eiropas valstīm – Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Somijas, Dānijas un Vācijas.

 

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!