• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Tiekoties ar Zemgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2012., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247129

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iepazīstoties un apspriežot KNAB aktualitātes

Vēl šajā numurā

27.04.2012., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Tiekoties ar Zemgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītājiem

25.aprīlī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs tikšanās laikā ar Zemgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītājiem pārrunāja pašvaldības referendumu, kā arī pašvaldības domes deputātu skaita samazināšanas iniciatīvas. Tāpat tika diskutēts par risinājumiem pašvaldību ieņēmumu bāzes pilnveidošanai, pārskatot nodokļu sistēmu un izstrādājot jaunu pašvaldību finanšu izlīdzināšanas modeli.

Tikšanās laikā ministrs ar pašvaldību vadītājiem izdiskutēja vairākus Zemgales pašvaldībām nozīmīgus jautājumus par nepieciešamo atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai šajā reģionā.

Ministrs informēja klātesošos par šobrīd identificētajiem pasākumiem Latgales reģiona ilgtspējīgai attīstībai un iespējām šos pasākumus īstenot arī Zemgales reģionā. E.Sprūdžs sarunā atzinīgi vērtēja Zemgales reģiona potenciālu industriālo teritoriju attīstībai, norādot, ka par to liecina, piemēram, industriālo teritoriju mantojums rūpniecības attīstībai atsevišķās Zemgales pilsētās.

Visi klātesošie piekrita pašvaldību būtiskajai lomai uzņēmējdarbības attīstīšanai reģionos. E.Sprūdžs uzsvēra: "Mums ir jānodrošina nepieciešamais daudzveidīgais atbalsts uzņēmējdarbības attīstībai, tādēļ jau pārredzamā nākotnē uz Valsts reģionālās attīstības aģentūras bāzes tiks veidoti pārnozaru uzņēmēju atbalsta centri uzņēmējdarbības attīstībai reģionos."

Tāpat ministrs aicināja Zemgales pašvaldības aktīvi līdzdarboties pārrobežu projektu īstenošanā, uzsverot kā lielisku iespēju tām piesaistīt papildu finanšu līdzekļus reģiona attīstībai.

 

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!