• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iepazīstoties un apspriežot KNAB aktualitātes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2012., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247131

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

27.04.2012., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iepazīstoties un apspriežot KNAB aktualitātes

Valsts prezidents Andris Bērziņš 25.aprīlī tikās ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku, lai iepazītos ar aktualitātēm KNAB darbā un risināmajām problēmām. Pēc tikšanās ar KNAB priekšnieku Valsts prezidents atzinīgi novērtēja J.Streļčenoka pozīciju un nākotnē plānotās ieceres KNAB profesionalitātes un neatkarības stiprināšanai.

Tikšanās laikā, kas notika pēc Valsts prezidenta iniciatīvas, KNAB priekšnieks informēja par paveikto pēdējos piecos mēnešos, kopš viņš stājies amatā. J.Streļčenoks uzsvēra, ka īpašu uzmanību pievērsis darbam ar personālu, kur ir panākti būtiski uzlabojumi, un motivāciju darbam korupcijas apkarošanas jomā. Tāpat daudz paveikts biroja iekšējās kontroles uzlabošanā.

KNAB priekšnieks atzīmēja, ka nepieciešams darbs valsts amatpersonu izglītošanā, ko būtu jāveic ne tikai KNAB. Abas amatpersonas apsprieda iespējas stiprināt KNAB neatkarību. J.Streļčenoks izklāstīja savas ieceres par to, kā ierobežota finansējuma apstākļos optimāli organizēt biroja darbu.

KNAB priekšnieks pauda arī bažas, ka operatīvās darbības regulējuma nepārdomātas izmaiņas var kavēt KNAB darbu, un uzsvēra, ka aicina deputātus šāda veida izmaiņas rūpīgi izvērtēt. Amatpersonas apsprieda arī citas iespējamās likumu izmaiņas, un J.Streļčenoks uzsvēra, ka KNAB ir gatavs sadarboties un sniegt savu redzējumu par izstrādē esošiem likumiem, kas attiecas uz biroja darbu.

Sarunas noslēgumā Jaroslavs Streļčenoks informēja Andri Bērziņu par KNAB un Valsts kontroles sadarbību, kurā saskata pamatoti nepieciešamu iespēju Valsts kontroles darba rezultātus izmantot arī KNAB lietu materiālos.

 

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!