• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Dienvidaustrumāzijā, Indonēzijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.05.2012., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247227

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas pārstāvniecībās izsniegto tūrisma vīzu skaitu

Vēl šajā numurā

02.05.2012., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Dienvidaustrumāzijā, Indonēzijā

No 28. līdz 30.aprīlim ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs uzturējās darba vizītē Indonēzijā un tikšanās laikā ar ārlietu ministru Mārtiju Natalegavu parakstīja sadarbības memorandu starp abām ārlietu ministrijām, apņemoties stiprināt politisko, ekonomisko un kultūras sadarbību.

“Ārlietu ministriju galvenais uzdevums ir izveidot tiesisko ietvaru divpusējās attiecībās, lai dotu iespēju uzņēmējiem, akadēmiķiem un citu jomu ekspertiem īstenot sadarbības projektus,” pauda ārlietu ministrs.

Puses apsprieda ne tikai divpusējos jautājumus, bet arī apmainījās viedokļiem par starptautiski aktuāliem jautājumiem, tai skaitā ASEAN integrācijas plāniem, Dienvidķīnas jūras konfliktu, kā arī par reformu procesu Mjanmā.

Ārlietu ministra vizītes laikā tika parakstīts arī sadarbības memorands starp Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un Indonēzijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (KADIN). Plānots, ka šā gada nogalē Indonēzijas vēstniecība Stokholmā Rīgā organizēs Indonēzijas dienas, kuru laikā notiks politiskās konsultācijas, biznesa seminārs, kā arī Indonēzijas kultūras programma Nacionālajā Ārzemju mākslas muzejā “Rīgas Birža” – šie sadarbības plāni iekļauti vizītes laikā parakstītajos memorandos. Latvijai un Indonēzijai ir intereses stiprināt ekonomiskās un tirdzniecības attiecības – kā būtiskas sadarbības nozares vizītes laikā tika minētas farmācija, kokrūpniecība, izglītība, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, skaistumkopšana un citas.

Trīs dienu darba vizītes laikā ārlietu ministrs tikās ar Rietumjavas vicegubernatoru Dedi Jusufu, Rietumjavas Tirdzniecības un industrijas kameru, Indonēzijas darba devēju asociāciju, Rietumjavas Farmācijas asociāciju, kā arī apmeklēja Paradinas universitāti un tikās ar vairāku universitāšu pārstāvjiem, aicinot Indonēzijas studentus izmantot Latvijas augstāko izglītības iestāžu sniegtās iespējas studijām.

Tāpat vizītes laikā E.Rinkēvičs tikās ar tūrisma un radošo ekonomiku ministri Marī Elku Pangestu, ar kuru pārrunāja iespēju Indonēzijas tūrisma aģentiem apmeklēt Latviju izpētes misijā.

2013.gadā Latvija un Indonēzija atzīmēs 20 gadus kopš diplomātisko attiecību dibināšanas, un, atzīmējot šo notikumu, E.Rinkēvičs aicināja Indonēzijas ārlietu ministru M.Natalegavu apmeklēt Latviju.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!