• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pašvaldību kapitālsabiedrību pārraudzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2012., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247293

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

03.05.2012., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pašvaldību kapitālsabiedrību pārraudzību

Lai uzlabotu pašvaldību kapitālsabiedrību pārraudzību Latvijā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (ministrija) pieprasījusi pašvaldībām sniegt detalizētu informāciju par to kapitālsabiedrībām, statusu, darbības veidu, valdes locekļu un kapitāldaļu turētāju skaitu un atalgojumu, kā arī par darbības rādītājiem un piešķirto pašvaldības budžeta dotāciju apmēru. Šāda informācija Latvijā tiks apkopota pirmo reizi. Pašvaldībām informācija ministrijai jāiesniedz līdz 23.maijam. Pēc saņemtās informācijas apkopošanas tiks izveidota darba grupa pašvaldību kapitālsabiedrību darbības izvērtēšanai un pārraudzības uzlabošanai.

Diemžēl prakse liecina, ka atsevišķos gadījumos pašvaldību kapitālsabiedrības sniedz ar pašvaldības funkcijām nesaistītus pakalpojumus, tādā veidā negatīvi ietekmējot tirgu, kā arī šīs kapitālsabiedrības neizmanto tām pieejamos resursus un, iespējams, darbojas ar zaudējumiem. Tāpēc ministrija ir pieprasījusi pašvaldības iesniegt informāciju par kapitālsabiedrību rentabilitātes rādītājiem.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs uzsver: “Pašvaldībām ir jāizmanto visi tām pieejamie resursi, lai nodrošinātu tās iedzīvotājiem un uzņēmējiem nepieciešamos pakalpojumus. Efektīva kapitālsabiedrību pārvaldīšana ir viens no instrumentiem reģionu attīstības veicināšanai”.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!