• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par atbalstu uzņēmumu radīšanai un attīstībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2012., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247298

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2012.gada 27.aprīlī

Vēl šajā numurā

03.05.2012., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par atbalstu uzņēmumu radīšanai un attīstībai

Lauksaimniekiem un mazajiem uzņēmējiem nav pamata satraukumam par pasākuma “Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)” projektu pieņemšanas sākuma pārcelšanu par trijām nedēļām.

Lauku attīstības programmas pasākumā “Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)” projektu iesniegumu kārta tiks atvērta no 28.maija uz 30 kalendārajām dienām. Iepriekš bija plānots šo kārtu atvērt jau 7.maijā.

Lēmums par kārtas pārcelšanu tika pieņemts, jo kopš brīža, kad tika izsludināta projektu pieņemšanas astotā kārta, Lauku atbalsta dienests (LAD) ir izjutis ļoti lielu interesi no uzņēmēju puses. Aktīvā interese ir radījusi bažas, ka pie LAD reģionālajām pārvaldēm varētu veidoties projektu iesniedzēju rindas un jau pirmajās dienās varētu tikt iesniegti projekti par visu pieejamo finansējumu. Tas savukārt radītu situāciju, ka par galveno projektu atlases kritēriju kļūtu projektu iesniegšanas laiks.

Zemkopības ministrija ir gandarīta par uzņēmēju lielo interesi un aktivitāti, jo Latvijas lauksaimniekiem un uzņēmējiem ir ļoti svarīgi maksimāli un efektīvi izmantot ES atbalsta iespējas. Pārceļot projektu pieņemšanu, LAD būs iespējams veikt kvalitatīvāko projektu atlasi, kas patlaban ir īpaši svarīgi mazākattīstītajiem novadiem. Projekti tiks atlasīti, ņemot vērā teritorijas attīstības indeksu, finanšu resursu piesaistes vietu, projekta darbības virzienu, kā arī priekšroka tiks dota uzņēmējiem, kuriem līdz šim nav reģistrēti citi uzņēmumi, un tiem, kuriem jau ir finanšu resursi, lai projektu realizētu.

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!