• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par satiksmes ministra darba vizīti Vācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2012., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247398

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zemkopības ministres darba vizīti Kiprā

Vēl šajā numurā

08.05.2012., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par satiksmes ministra darba vizīti Vācijā

Satiksmes ministrs Aivis Ronis no 2. līdz 3.maijam piedalījās Starptautiskajā transporta forumā (ITF), kurš notika Vācijas pilsētā Leipcigā. Foruma laikā ministram bija vairākas divpusējās tikšanās ar Eiropas Komisijas (EK) viceprezidentu un transporta komisāru Sīmu Kallasu un ar Baltkrievijas, Turcijas un Ukrainas kolēģiem, kā arī A.Ronis piedalījās ITF ministru samitā.

Satiksmes ministrs informēja transporta komisāru par progresu attiecībā uz Rail Baltic (RB) II projektu, kā arī norādīja, ka Latvija jau tuvākajā laikā izsludinās iepirkumu projekta otrās kārtas plānoto tehnisko izpēti, t.sk. lai detalizētāk izpētītu RB līnijas savienojuma iespējas Latvijas teritorijā. Tāpat amatpersonas turpināja dialogu par Latvijas Rietumu–Austrumu koridora iekļaušanu Eiropas Savienības TEN-T pamattīkla prioritāro koridoru lokā.

Tikšanās laikā ar Baltkrievijas transporta un komunikāciju ministra vietnieku Aleksandru Šiško tika pārrunāta aktuālā sadarbība kravu pārvadājumu jomā, t.sk. izmantojot autotransportu un dzelzceļu. Ministrs aicināja Baltkrievijas pusi aktīvāk izmantot Latvijas loģistikas infrastruktūru savu kravu eksportam, kā arī izvērtēt iespējas veikt investīcijas Latvijas ostās. Tāpat A.Ronis interesējās par to, kā Krievijas un Baltkrievijas savstarpējā vienošanās par divpusējo un trešo valstu autopārvadātāju pārvadājumu definēšanu ietekmēs citu valstu, tostarp Latvijas, autopārvadātājus.

Satiksmes ministrs sarunās ar Turcijas transporta, jūrlietu un sakaru ministru Binali Jildirimu un Ukrainas infrastruktūras ministra pirmo vietnieku Konstantinu Jefimenko pārrunāja dzelzceļa konteinerkravu pārvadājumu attīstīšanu starp Baltijas un Melno jūru uz konteinervilciena ZUBR bāzes. Visas puses bija vienisprātis, ka šim projektam ir liels potenciāls un augsta lietderība.

ITF samitā transporta ministri no 53 pasaules valstīm pieņēma deklarāciju, kas aicina mazināt šķēršļus netraucētai un ātrai transporta plūsmai globalizētā pasaulē. Ministri izvirzīja arī jaunu ITF ģenerālsekretāru, par kuru balsojot kļuva Portugāles pārstāvis Žozē Manuels Vjega.

 Aivis Freidenfelds, satiksmes ministra biroja vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!