• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kosovas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2012., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247530

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas tiesu sistēmas darbu

Vēl šajā numurā

10.05.2012., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kosovas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 8.maijā, tiekoties ar Kosovas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Lulzimu Peci, apliecināja Latvijas atbalstu tālākam Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās procesam, kā arī pārrunāja abu valstu divpusējo attiecību veicināšanas iespējas. Vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot viesi Saeimā, S.Āboltiņa pauda pārliecību, ka Kosovas pirmā vēstnieka nozīmēšana sniegs nozīmīgu ieguldījumu Latvijas un Kosovas divpusējo attiecību veidošanā.

"Apmeklējot mūsu valsti, varat pārliecināties, cik svarīgs mums ir valstiskums, brīvība un drošība. Latvija labi saprot Kosovas centienus pēc brīvības un stabilitātes, tādēļ Latvija bez vilcināšanās 2008.gadā atzina Kosovas neatkarību," teica S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja apliecināja Latvijas atbalstu ES tālākas paplašināšanās procesam. "Perspektīvā dalība Eiropas Savienībā Kosovai un citām Balkānu valstīm ir faktors, kas veicina sadarbību, izlīgumu, stabilitāti un izaugsmi visā reģionā," atzīmēja Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa sarunā atzinīgi vērtēja pir­majos Kosovas neatkarības gados paveikto valstiskuma veidošanā. Latvija ir gatava dalīties savā pieredzē gan valstiskuma atjaunošanas un demokrātisko institūciju nostiprināšanas jomā, gan arī reformu pieredzē, kas gūta, mūsu valstij pievienojoties ES un NATO, apliecināja Saeimas priekšsēdētāja.

Savukārt vēstnieks sarunā augstu novērtēja atbalstu, kādu Kosova no Latvijas saņēma gan neatkarības atjaunošanas procesā, gan arī turpina saņemt attiecību veidošanā ar Eiropas Savienību. Puses bija vienisprātis, ka nozīmīgs posms Kosovas un ES attiecībās būs sarunas par vīzu režīma liberalizāciju, kas atvieglotu brīvu personu kustību un veicinātu arī reformu procesu Kosovā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!