• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par deputātu dalību akcijā "Atpakaļ uz skolu 2012". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2012., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247531

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kosovas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

10.05.2012., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par deputātu dalību akcijā "Atpakaļ uz skolu 2012"

Atzīmējot Eiropas dienu, Saeimas deputāti jau piekto gadu pēc kārtas akcijas "Atpakaļ uz skolu" ietvaros devās uz dažādām Latvijas skolām, kur skolu audzēkņiem stāstīja par darbu Saeimā un Eiropas Savienībā (ES).

Dažādās Latvijas skolās viesojās vairāki Saeimas deputāti. Deputāte Lolita Čigāne apmeklēja Jelgavas 2.ģimnāziju un Vircavas vidusskolu, Raivis Dzintars – Kārļa Videnieka 77.vidusskolu, Zanda Kalniņa-Lukaševica – Jelgavas Spīdolas ģimnāziju, bet Daina Kazāka – Āgenskalna Valsts ģimnāziju. Savukārt Saeimas deputāte Vineta Poriņa viesojās Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolā un Mazzalves pamatskolā, Sergejs Potapkins – Rīgas Purvciema vidusskolā, Vladimirs Reskājs – Jelgavas 4.vidusskolā, Juris Viļums – Dagdas vidusskolā, Inga Vanaga – Elejas vidusskolā un Valdis Zatlers – Rīgas 46.vidusskolā.

Eiropas dienu ietvaros ES dalībvalstīs tiek rīkota akcija "Atpakaļ uz skolu". Tās laikā valsts pārvaldē, ES institūcijās un nevalstiskajā sektorā strādājošie dodas uz skolām, lai stāstītu jauniešiem par savu darbu un ES. Šādas tikšanās jauniešiem palīdz labāk saprast, kā darbojas ES un valsts pārvalde. Akcijā "Atpakaļ uz skolu" Saeima piedalījās jau piekto gadu.

Akciju 2007.gadā aizsāka Vācija, kad tā bija ES prezidējošā valsts. Tolaik Vācija aicināja savus pilsoņus, kuri strādā ES institūcijās, doties uz savām skolām, lai iepazīstinātu jauniešus ar darbu ES iestādēs un pašu Eiropas Savienību. Vēlāk akcija kļuva populāra arī citās ES valstīs, tostarp Latvijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!