• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Zviedrijā, piedaloties starptautiskā konferencē un tiekoties ar Latvijas hokeja izlasi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2012., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247563

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ASV Valsts departamenta amatpersonu darba vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

10.05.2012., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Zviedrijā, piedaloties starptautiskā konferencē un tiekoties ar Latvijas hokeja izlasi

Pirmdien, 7.maijā, Latvijas vēstniecība Zviedrijā rīkoja pieņemšanu Latvijas hokeja  valstsvienībai, kura 2012.gada pasaules čempionāta grupas spēles aizvada Stokholmā, un Latvijas Hokeja federācijas vadībai, kurā kopā ar Latvijas hokeja izlases spēlētājiem un galveno treneri (sākot ar otro, no kreisās) Tedu Nolanu piedalījās arī Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un finanšu ministrs Andris Vilks. Kā zināms, Latvijas valstsvienība 5.maijā ar rezultātu 2:5 piekāpās Krievijas izlasei, 6.maijā ar rezultātu 2:3 pārspēja Vācijas hokejistus, bet 8.maijā ar rezultātu 5:0 pieveica Itālijas valstsvienību. Savukārt šovakar pulksten 21.15 (pēc Latvijas laika) mūsu hokejisti mērosies spēkiem ar Čehijas izlasi Foto: Ārlietu ministrija

 

 Konferencē

7.maijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis Stokholmā (Zviedrija) uzstājās ar runu par Latvijas pieredzi fiskālās disciplīnas ieviešanā. Viņš uzsvēra, ka "Standard & Poors" lēmums paaugstināt Latvijas kredītreitingu līdz investīciju līmenim ir apliecinājums pozitīvai tendencei Latvijas ekonomikas izaugsmē.

""Standard & Poors" ir pēdējā no pasaules ietekmīgākajām reitingu aģentūrām, kas paaugstināja kredītreitingu līdz investīciju līmenim. "Latvija ir saņēmusi būtisku apliecinājumu tam, ka mūsu izvēlētais ceļš samazināt valsts izdevumus, lai pārvarētu finanšu krīzi, bija pareizs. Tas nozīmē arī to, ka mūsu galvenais mērķis ir sasniegts – valsts atgūst konkurētspēju un investoru uzticību," pauda premjers. Viņš uzsvēra, ka Latvijas nākamais uzdevums ir konkurētspējas palielināšana un ekonomikas izaugsmes turpināšana, ko iespējams panākt, turpinot ievērot fiskālo disciplīnu.

Kā svarīgākos izaicinājumus, uz ko Latvijai jākoncentrējas, lai sasniegtu ekonomisko izrāvienu, premjers minēja atbalstu eksportspējīgai ražošanai, izcilu uzņēmējdarbības vidi, konkurētspējīgu izglītību, atbalstu jaunu darba vietu veidošanai. Konferences laikā Zviedrijas finanšu ministrs Anderss Borgs pateicās Latvijai par paveikto reģiona finanšu stabilitātes nodrošināšanā.

Ministru prezidents Stokholmā piedalījās starptautiskajā konferencē, kas veltīta dažādu valstu īstenotās fiskālās politikas modeļu un gūtās pieredzes analīzei, kā arī vidēja termiņa budžeta plānošanas jautājumiem. Konferences ietvaros premjers tikās ar Starptautiskā Valūtas fonda, Zviedrijas un citiem Eiropas augsta līmeņa finansistiem.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!