• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministre: Par lauksaimnieku kvalifikācijas paaugstināšanas iespējām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2012., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247569

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot Kosovas Republikas vēstnieku

Vēl šajā numurā

10.05.2012., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministre: Par lauksaimnieku kvalifikācijas paaugstināšanas iespējām

7.maijā tikās zemkopības ministre Laimdota Straujuma un labklājības ministre Ilze Viņķele, lai pārrunātu lauksaimnieku kvalifikācijas paaugstināšanas un pārkvalificēšanas iespējas.

Viens no svarīgākajiem pārrunājamiem jautājumiem bija profesionālā izglītība: kā apmācāmo audzēkni ne vien piesaistīt lauksaimnieka profesijai, bet arī nodrošināt ceļu līdz skolai, ņemot vērā nākotnē iecerēto izglītības reformu, sabiedriskā transporta jautājumu un profesionālo izglītības iestāžu koncentrāciju. Šā jautājuma risināšanā būs nepieciešama vairāku ministriju kopīga un saskaņota rīcība, bet par to jāvienojas, pirms sākas nākamais, 2014.–2020.gada plānošanas periods.

Jautājums, kura risināšanai arī pamats jāieliek pašlaik, ir ne vien esošo bezdarbnieku pārkvalifikācija, bet pašlaik vēl strādājošo lauksaimnieku, kuri ir potenciālie bezdarbnieki.

"Šis jautājums mūs ļoti interesē," atzina zemkopības ministre L.Straujuma. "Svarīgi ir, lai cilvēki nekļūst par bezdarbniekiem, bet spēj atrast vietu darba tirgū, laikus iemācoties kādu citu profesiju vai kļūstot par mikrouzņēmējiem, lai var sevi uzturēt. Arī šīs problēmas risināšanā viena ministrija neko neiespēs, te koordinēti jādarbojas vairākām ieinteresētām ministrijām."

Ministres pārrunāja arī rīcību, kā informāciju par izglītības iespējām un kvalifikācijas pasākumiem, kas jau pašlaik darbojas vairākās atbalsta fondu programmās, veiksmīgāk novadīt līdz lauksaimnieku sabiedrībai. Informēšanas pasākumus plānots turpināt arī par iespējām, kas pavērsies nākamajā, 2014.–2020.gada plānošanas periodā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!