• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Saeimas komisiju vadītājiem, valdības ministriem un apspriežot gaidāmā NATO samita jautājumus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2012., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247617

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

11.05.2012., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Saeimas komisiju vadītājiem, valdības ministriem un apspriežot gaidāmā NATO samita jautājumus

Lai pārrunātu Latvijai aktuālākos jautājumus, kā arī Latvijas nostāju reģionālajai un globālajai drošībai nozīmīgos aspektos, par kuriem plānots diskutēt gaidāmajā NATO samitā Čikāgā (ASV), Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien, 8.maijā, tikās ar Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Ēriku Kalniņu un Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāju Ainaru Latkovski (attēlā pa kreisi), savukārt vakar, 10.maijā, Valsts prezidents šos jautājumus apsprieda ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču un aizsardzības ministru Arti Pabriku (attēlā pa labi) Foto: VPK

 

Valsts prezidents Andris Bērziņš un Saeimas atbildīgo komisiju vadītāji atzina, ka būtisks ir NATO ISAF Afganistānas misijas turpmākās gaitas redzējums, kā arī NATO virzība uz gudrās aizsardzības principiem, kuras ietvaros notiek arī NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšana. Reģiona drošības interesēs ir gaisa telpas patrulēšanas turpināšana, par ko jau faktiski panākta NATO valstu vienošanās.

Sarunas laikā lika apspriesta Latvijas dalība misijā Afganistānā. Tika uzsvērts, ka atbildības nodošanai par drošības uzturēšanu Afganistānā no starptautiskajiem spēkiem Afganistānas armijai jānotiek saskaņā ar plānu līdz 2014.gada beigām un tai jābūt koordinētai. Šim procesam jānotiek, piedaloties visām iesaistītajām valstīm. Turklāt par ļoti nozīmīgu tika atzīta turpmākā sabiedroto rīcība Afganistānā, lai pēc militāro operāciju pārtraukuma šī valsts saņemtu humāno un citu veidu palīdzību, kas nodrošinātu tās attīstību un miera uzturēšanu Afganistānā arī pēc 2014.gada.

Amatpersonas uzsvēra arī Latvijas turpmāko ieinteresētību Ziemeļu apgādes ceļā izmantošanā un tranzīta nemilitāro kravu nogādāšanā Afganistānā. A.Bērziņš norādīja, ka Latvija ar savu līdzšinējo dalību šajā projektā ir pierādīju savu ostu un dzelzceļa iespējas šādu tranzītkravu nogādāšanā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!