• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemkopības ministres darba vizīti Lietuvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2012., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247621

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Par Valsts aizsardzības koncepciju

Vēl šajā numurā

11.05.2012., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zemkopības ministres darba vizīti Lietuvā

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma 9. un 10.maijā apmeklēja 19.starptautisko lauksaimniecības, pārtikas un iepakojuma izstādi "AgroBalt 2012" Kauņā.

9.maijā visu trīs Baltijas valstu lauksaimniecības ministri – Laimdota Straujuma, Kazis Starkēvičs un Helirs Valdors Sēders – tikās ar Eiropas Parlamenta Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas priekšsēdētāju Paolo de Kastro. Tikšanās laikā Baltijas valstu ministri kopīgiem spēkiem argumentēja nepieciešamību Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) reformas gaitā izlīdzināt platības maksājumus.

P.de Kastro sarunās atzīmēja, ka tiešmaksājumu izlīdzināšana nepieciešama ne vien Baltijas valstīm, bet visām dalībvalstīm, kuru lauksaimnieki saņem salīdzinoši mazākos hektāra maksājumus. Eiropas Parlaments patlaban gatavo savu priekšlikumu KLP reformai un lauksaimniecības politikai 2014.–2020.gadam kā atbildi Eiropas Komisijas piedāvājumam. Viņš Baltijas valstu lauksaimniecības ministriem nesauca konkrētus skaitļus, bet viesa cerību, ka EP priekšlikums, ar kuru iecerēts nākt klajā jūnija vidū, būs Baltijas valstīm labvēlīgāks nekā līdzšinējie piedāvātie KLP reformas varianti.

10.maijā zemkopības ministre piedalījās starptautiskā lauksaimniecības ministru forumā "Mazo saimniecību perspektīva un globalizācijas izaicinājumi". Apaļā galda diskusijā, kurā par foruma tematiku diskutēja 13 valstu lauksaimniecības ministri, L.Straujuma runāja par Latvijas mazo saimniecību iespējām nākotnē, par kooperācijas lomu tieši mazo uzņēmēju darbībā, par izglītības un prasmju nozīmību, lai mazās saimniecības spētu savu darbību dažādot, kā arī pamatoja viedokli, kāpēc ieguldījumi mazajos lauku uzņēmumos ir svarīgi un saglabājami arī turpmāk, ņemot vērā globalizācijas procesu.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!