• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Afganistānu transporta jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2012., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247622

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zemkopības ministres darba vizīti Lietuvā

Vēl šajā numurā

11.05.2012., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 Par sadarbību ar Afganistānu transporta jomā

9.maijā satiksmes ministrs Aivis Ronis tikās ar Afganistānas Islāma Republikas prezidenta vecāko padomnieku ekonomikas jautājumos Shamu Bathiju un pārrunāja abu valstu sadarbību transporta jomā.

A.Ronis atkārtoti apliecināja Latvijas vēlmi turpināt atbalstīt kravu pārvadājumus starp abām valstīm, kā arī veikt Afganistānas speciālistu apmācību Latvijā dzelzceļa un civilās aviācijas jomā. Vienlaikus ministrs piedāvāja nosūtīt Latvijas speciālistus uz Afganistānu, kuri ar savām zināšanām un praktiskā darba pieredzi palīdzētu atbalstīt Afganistānas dzelzceļu pārvaldības institūcijas veidošanu un dzelzceļa mācību programmu izveidi valsts mācību iestādēs. Plānots, ka praktiska sadarbība šajos jautājumos varētu tikt uzsākta tuvāko mēnešu laikā.

S.Bathija augstu novērtēja līdzšinējo sadarbību kravu pārvadājumos starp Latviju un Afganistānu, kā arī pauda pārliecību, ka abas valstis savienojošais koridors tiks izmantots komerciālo kravu pārvadājumiem arī pēc ārvalstu bruņoto spēku izvešanas no Afganistānas. Afganistānas prezidenta vecākais padomnieks ekonomikas jautājumos vizītē Latvijā ieradās, lai piedalītos Rīgā notikušajā starptautiskajā seminārā par Ziemeļu distribūcijas tīkla (NDN) komercializācijas iespējām.

S.Bathija 9.maijā tikās arī ar valsts akciju sabiedrības "Latvijas Dzelzceļš" prezidentu Uģi Magoni un pārrunāja līdzšinējo un potenciālo sadarbību ar Afganistānu dzelzceļa jomā. Kravu pārvadājumi uz Afganistānu caur Latviju tika uzsākti 2009.gadā, un līdz šim uz Afganistānu nosūtītas kravas vairāk nekā 45 000 TEU apmērā.

Aivis Freidenfelds, satiksmes ministra biroja vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!