• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šodien "Privātīpašumam" - 100. numurs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.1999., Nr. 174/176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24765

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tā latvietis bēga no kolhoziem

Vēl šajā numurā

28.05.1999., Nr. 174/176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šodien "Privātīpašumam" — 100. numurs

P1.JPG (14647 BYTES)P2.JPG (15733 BYTES)P3.JPG (14331 BYTES)P4.JPG (12802 BYTES)P5.JPG (14636 BYTES)
"Latvijas Vēstneša" darbinieki — izdevuma veidotāji: privatizācijas lietu virsredaktore Mudīte Luksa, privatizācijas lietu nozares redaktori Gita Kronberga un Gints Moors, vecākā maketētāja Lidija Bērziņa un datoroperatore Terēze Lazdāne

Pirmais "Privātīpašuma" izlaidums nāca klajā 1997. gada 3. jūlijā. Šā "Latvijas Vēstneša" ielikuma rašanos noteica mūsu dzīves objektīvās norises — straujā valsts uzņēmumu privatizācija, zemes reforma Latvijas pilsētās un laukos, kā arī dzīvojamo māju denacionalizācija un dzīvojamā fonda nodošana īpašumā līdzšinējiem īrniekiem. Brīvā tirgus ekonomikas nosacījumi radīja krasas pārmaiņas arī uzņēmējdarbībā. Un, lūk, lai par to visu informētu "Latvijas Vēstneša" lasītājus gan tepat Latvijā, gan tālumā, pēc galvenā redaktora Oskara Gerta ierosmes tapa lielās avīzes ielikums — privatizācijas un uzņēmējdarbības vēstnesis.

Kā jau liecina šis uzskaitījums, "Privātīpašumā" aplūkots plašs tematu loks. "Privātīpašuma" slejās ar privatizācijas un uzņēmējdarbības lietām saistītos likumus un to grozījumus komentējuši gan valstī pazīstami likumdevēji un valdības pārstāvji, gan tautsaimniecības nozaru vadītāji. Esam centušies atspoguļot šo likumu un normatīvo aktu ietekmi uz reālajiem dzīves procesiem, uzrādīt samezglojuma punktus.

Mūsu lappusēs biežs viesis ir lauku cilvēks ar savām rūpēm un cerībām. Daudz esam runājuši par zinātņietilpīgās ražošanas nozīmi mūsu tautsaimniecībā. Esam centušies atspoguļot mūsu mazo un vidējo uzņēmēju ceļu uz pasaules tirgiem, parādīt viņiem, kādas iespējas piedāvā dažādi atbalsta fondi un kā tiem piekļūt.

Aizvadītajā laikā "Privātīpašumam" izveidojusies ļoti auglīga sadarbība ar Ekonomikas ministrijas Privatizācijas departamentu, valsts SIA "Reģionu attīstība", Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Būvniecības departamentu, Tieslietu ministrijas Zemesgrāmatu departamentu, Privatizācijas aģentūru, Valsts zemes dienestu, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un daudzām citām institūcijām. Sakām paldies akadēmiķim Arnim Kalniņam, Valsts kontroles Privatizācijas procesa revīzijas departamenta direktoram Indulim Šķibelim, Tieslietu ministrijas Zemesgrāmatu departamenta direktorei Inesei Kalniņai, 7. Saeimas deputātam Jānim Lagzdiņam, "Reģionu attīstības" izpilddirektorei Aijai Bauerei un daudziem citiem "Privātīpašuma" rakstu autoriem.

Mēs vienmēr esam raudzījušies dzīvē ar gaišu skatu, arī vairāk stāstījuši par tiem, kuri prot un grib strādāt, nevis gausties. Paveroties atpakaļ, redzam, cik lielu soli uz priekšu, par spīti visām grūtībām, spērusi mūsu valsts un tās ļaudis, un ceram, ka tas izdosies arī turpmāk.

Mudīte Luksa,

"LV" privatizācijas lietu virsredaktore

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV" a

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!