• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautisko aizdevēju pēcprogrammas uzraudzības misiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2012., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247715

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Lennarta Meri konferencē Igaunijā

Vēl šajā numurā

15.05.2012., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautisko aizdevēju pēcprogrammas uzraudzības misiju

11.maijā starptautisko aizdevēju pēcprogrammas uzraudzības misijas ietvaros Starptautiskā Valūtas fonda (SVF), Eiropas Komisijas (EK), Pasaules Bankas (PB) un Zviedrijas Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji tikās Salacgrīvā ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, finanšu ministru Andri Vilku, FM valsts sekretāri Sanitu Bajāri un Latvijas Bankas pārstāvjiem. Tikšanās laikā būtiska uzmanība tika veltīta reģionālās attīstības jautājumiem, kā arī apmeklēta Kuivižu osta un Salacgrīvas pašvaldības realizētie ES fondu projekti.

No 7. līdz 16.maijam Latvijā notiek starptautisko aizdevēju pēcprogrammas uzraudzības misija. Misijas ietvaros EK un SVF pārstāvji tiekas ar Latvijas ministriju un institūciju pārstāvjiem, lai novērtētu Latvijas Konverģences programmu, kā arī saistību izpildi, ko paredz parakstītā Nodomu vēstule ar SVF un Saprašanās memorands ar EK.

Šī ir pirmā misija pēc starptautiskās aizdevuma programmas pabeigšanas 2011.gada 22.decembrī. Tās mērķis ir nodrošināt Latvijas spēju atmaksāt starptautisko palīdzību, uzraugot riskus, kas turpmāk varētu apdraudēt valsts makroekonomisko stabilitāti un ilgtspējīgu izaugsmi.

Galvenie diskusiju jautājumi saistīti ar strukturālo reformu īstenošanu un strukturālo kritēriju izpildi, kā arī tiek pārrunāta ES fondu apguve Latvijā, nodarbinātības jautājumi un valsts starptautiskās konkurētspējas veicināšana.

Papildus jau iepriekš minētajam šīs misijas laikā no aizdevēju puses pastiprināta uzmanība tiek pievērsta nodokļu politikas jautājumiem un Saprašanās memorandā ar EK iekļauto nosacījumu izpildei, kā arī Latvijas izredzēm izpildīt Māstrihtas kritērijus ceļā uz eiro.

Finanšu ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!