• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Un Konstantīns Raudive atgriežas bērnības zemē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.1999., Nr. 174/176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24775

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzrunā Aleksandra Čaka 17. logs Rīgas Bruņinieku ielā

Vēl šajā numurā

28.05.1999., Nr. 174/176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Un Konstantīns Raudive atgriežas bērnības zemē

Iešūpošanās rakstnieka un domātāja Konstantīna Raudives 90 gadu jubilejas atzīmēšanai viņa skolā — Krāslavas rajona Asūnes pamatskolā — notika jau pirms pieciem gadiem — atzīmējot viņa 85.dzimšanas dienu. Jau tolaik no Asūnes un apkārtējiem novadiem tuvāk lielajiem centriem aizgājušie vīri tieši šeit, Raudives bērnības zemē, mudināja atcerēties tās dižo novadnieku. Faktiski toreiz sarīkotā konference bija aizsākums un pamudinājums turpināt lasīt, pētīt un saprast Konstantīnu Raudivi.

Šī pavasara zinātniski teorētiskajā konferencē "Konstantīnam Raudivem —90" piedalījās filozofijas mācībspēki no Latvijas Universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes un Daugavpils Pedagoģiskās universitātes. Interesenti, skolas direktores Lidijas Peipiņas pavadīti, varēja ielūkoties topošajā Konstantīna Raudives piemiņas istabā, kas visā nopietnībā durvis vērs šā gada rudenī. Te no trimdas jau pārvesta daļa K.Raudives darbu un materiālu par viņu. Savukārt iespējams tas kļuvis, pateicoties Kultūrkapitāla fonda materiālajam atbalstam. Jā, novadnieka gars ir atgriezies, kaut arī viņa pīšļi atdusas svešumā.

Konstantīna Raudives atceres konferencē kopā ar asūniešiem bija arī Zentas Mauriņas muzeja darbinieki no Grobiņas. Šī visnotaļ apsveicamā sadarbība abu dižgaru piemiņas sargus var tikai bagātināt.

Pēc sarunām par Konstantīnu Raudivi ar asūniešu spēkiem un viesu piepalīdzēšanu gan skolas priekšā, gan arī novadnieka dzimtajā sētā Barinaucu sādžā tika iestādītas tūjas. Lai ilgāk paturētu prātā apjaustās atklāsmes un mudinātu tiekties arvien pēc jaunām.

Dzintra Ciekurzne

6.JPG (34337 BYTES)
Konstantīna Raudives dzimto māju vietā tika stādītas tūjas. Lāpsta — Asūnes pagasta priekšsēdētāja Jāņa Vilgerta rokās

3.JPG (31801 BYTES)
'Asūnes pamatskola netradicionālākā skatījumā

5.JPG (24141 BYTES)
Asūnietei Mihaļinai Pauliņai ir ko atcerēties — viņa ar Konstantīnu Raudivi mācījās vienā klasē

2.JPG (47312 BYTES)
Šī koka plāksne — skolas priekšā

Foto: Jānis Mozulis, arī asūnietis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!