• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par rīcību ar PVAS "Staburadze" un PVAS "Latvijas Gāze" finansu līdzekļiem, 1996.gadā pārskaitot tos SO "Latvijas Dziesmu svētku fonds". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.1999., Nr. 174/176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24777

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pašvaldību revīzijas departamenta Kolēģijas lēmums (Nr.5.1-2-4/99)

Par Rīgas rajona Stopiņu pagasta padomē veiktās revīzijas rezultātiem

Vēl šajā numurā

28.05.1999., Nr. 174/176

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts kontrole

Veids: lēmums

Numurs: 5.1-2-274/98; 5.1-

Pieņemts: 30.03.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts budžeta revīzijas departamenta Kolēģijas lēmums (Nr.5.1-2-274/98 Nr.5.1-2-45/99)

Rīgā 1999. gada 30. martā

Par rīcību ar PVAS "Staburadze" un PVAS "Latvijas Gāze" finansu līdzekļiem, 1996.gadā pārskaitot tos SO "Latvijas Dziesmu svētku fonds"

Latvijas Republikas Valsts kontroles Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģija: departamenta direktors K.Beljānis un kolēģijas locekļi R.Bērziņa, B.Breidaks, M.Prāma un R.Zonenbergs izskatīja revīzijas rezultātus par rīcību ar PVAS "Staburadze" un PVAS "Latvijas Gāze" finansu līdzekļiem, 1996.gadā pārskaitot tos SO "Latvijas Dziesmu svētku fonds" un

konstatēja:

1996.gada 13.maijā ar izejošo rakstu Nr.06/06-309 finansu ministrs A.G.Kreituss ir devis atļauju PVAS "Staburadze" ziedot Latvijas Nacionālajam kinematogrāfijas centram Ls 3230, lai centra kinoaktieru studija varētu piedalīties koncertos Kopenhāgenā, kā arī Eiropas kultūras centra 1996.gada pilsētā.

Tā kā Latvijas Nacionālajam kinematogrāfijas centram 1996.gadā nebija dota atļauja saņemt ziedojumus, lai saskaņā ar likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 20.pantu ziedotājs varētu saņemt uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaides, investīciju un kredīta politikas valsts ministre Finansu ministrijā S.Jēgere ar Finansu ministrijas valsts sekretāres V.Andrejevas starpniecību noskaidroja, ka šāda organizācija ir SO "Latvijas Dziesmu svētku fonds", kam 1996.gada 26.aprīlī Finansu ministrija ir izdevusi attiecīgu atļauju ar Nr.70. Bet dokumentus finansu ministra atļaujas saņemšanai, lai nauda tiktu pārskaitīta uz SO "Latvijas Dziesmu svētku fonds", valsts ministre S.Jēgere neformēja, un turpmākā darbība, kas saistīta ar PVAS "Staburadze" naudas pārskaitīšanu šai sabiedriskajai organizācijai, ar kuras palīdzību nauda izlietota, ir nelikumīga. Faktiski šī darbība bija vērsta uz naudas saņemšanu Latvijas Nacionālā kinematogrāfijas centra bijušās Kinoaktieru studijas dalībnieku un pašas valsts ministres S.Jēgeres ārzemju braucienam, nenomaksājot valsts budžetā likumā paredzēto uzņēmumu ienākuma nodokli.

1996.gada 30.jūlijā starp PVAS "Staburadze" un E.Melngaiļa Tautas mākslas centru tika noslēgts dāvinājuma (ziedojuma) līgums par Ls 2000, kā dāvinājuma mērķi norādot Latvijas Nacionālā kinematogrāfijas centra kinoaktieru studijas koncertus Kopenhāgenā. Līguma tekstā iekavās kā līguma slēdzējs norādīts arī Latvijas Dziesmu svētku fonds. Uz šī līguma pamata 1996.gada 26.augustā bez finansu ministra atļaujas, kāda bija jāsaņem saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu" 11.panta otrās daļas 1.punktu, PVAS "Staburadze" pārskaitīja SO "Latvijas Dziesmu svētku fonds" Ls 2000, un sakarā ar šo pārskaitījumu nelikumīgi samazināja valsts budžetā nomaksājamā uzņēmumu ienākuma nodokļa summu par Ls 1700. Kolēģija atzīst, ka par PVAS "Staburadze" 1996.gadā nelikumīgi izmantoto uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi Ls 1700 apmērā nepieciešams paziņot Valsts ieņēmumu dienestam, lai tas savas kompetences ietvaros veiktu nepieciešamos pasākumus.

PVAS "Latvijas Gāze" 1996.gada 18.jūnijā ar maksājuma uzdevumu Nr.523 pārskaitīja Latvijas Dziesmu svētku fondam Ls 500, norādot, ka arī tie domāti Latvijas Nacionālā kinematogrāfijas centra kinoaktieru studijai. Dāvinājuma (ziedojuma) līgums nav slēgts un PVAS "Latvijas Gāze" uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi nav saņēmusi.

Kolēģijas sēdē piedalījās un paskaidrojumus sniedza a/s "Staburadze" juriskonsulte Ruta Ābola, SO "Latvijas Dziesmu svētku fonds" valdes priekšsēdētājs Jānis Kurpnieks un galvenā grāmatvede Inta Čerņavska, Latvijas Nacionālā kinematogrāfijas centra direktora vietnieks Andris Rozenbergs un pārstāvis — zvērināta advokāta palīgs Mārcis Krūmiņš.

Pamatojoties uz Valsts kontroles revīzijas reglamenta 9. un 59.pantu, Valsts kontroles Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģija

nolēma:

1. Slēgt revīzijas, kas veiktas pēc revīzijas uzdevumiem Nr.5.1-2-274/98. un Nr.5.1-2-45/99.;

2. Par uzņēmuma ienākuma nodokļa atlaidi Ls 1700 apmērā, ko 1996.gadā nelikumīgi ir izmantojusi PVAS "Staburadze", paziņot Valsts ieņēmumu dienestam.

Lēmumu var pārsūdzēt Valsts kontroles padomē mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot sūdzību Valsts budžeta revīzijas departamentā.

Departamenta direktors K.Beljānis

Kolēģijas locekļi: R.Bērziņa, B.Breidaks, M.Prāma, R.Zonenbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!