• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas un nevalstisko organizāciju ikgadējo forumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2012., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247826

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2012. gada 17. maijā

Vēl šajā numurā

17.05.2012., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas un nevalstisko organizāciju ikgadējo forumu

“Nevalstiskās organizācijas parlamentā nav tikai viesi – tā ir aktīva sabiedrības daļa, kas piedalās, iesaistās, diskutē un palīdz kopīgi pieņemt lēmumus. Kopīgi padarītais un sasniegtais ir pierādījums tam, ka pilsoniskās sabiedrības nozīme pieaug un mūsu sadarbība ir stabila un pastāvīga,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 14.maijā, atklājot Saeimas un NVO forumu “Stabilitāte. Partnerība. Attīstība.”

“Parlaments ir tā vieta, kur deputātiem, ekspertiem un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem sanākt kopā, un šī vēlme sadarboties ir abpusēja,” akcentēja S.Āboltiņa, informējot klātesošos par iepriekšējā gada laikā kopīgi paveikto. Piemēram, aktīvu diskusiju rezultātā Saeima pieņēma izmaiņas Kārtības rullī, nosakot, ka vismaz desmit tūkstoši pilsoņu, kas sasnieguši 16 gadu vecumu, var iesniegt Saeimai likumdošanas iniciatīvu arī elektroniski. Parlamentā notikušas arī diskusijas par fiskālo disciplīnu un godīgas uzņēmējdarbības vidi, demogrāfisko situāciju, aktīvu novecošanu un pilsonību, tāpat Saeimā aktualizēts jautājums par cilvēku ar īpašām vajadzībām iespējām pilnvērtīgi iekļauties sabiedrības dzīvē.

“Tā ir liela laime, ka Latviju dibinājuši dažādu tautību cilvēki, kuri ir lojāli mūsu valstij un ir neatņemama tās sastāvdaļa. Ir svarīgi panākt, lai ikviens Latvijas iedzīvotājs neatkarīgi no tautības, rases, dzimuma vai vecuma justos līdzvērtīgs, tāpēc viena no šā gada foruma tēmām veltīta sabiedrības saliedētības un līdzdalības veicināšanas jautājumiem,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

“Latvijai stāv priekšā lielākais ārpolitikas izaicinājums kopš iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO, kad Latvija 2015.gadā kļūs par Eiropas Savienības prezidējošo valsti – uz šo jautājumu tiks likts uzsvars Eiropas lietu un ārlietu diskusiju sadaļā,” klātesošo uzmanību vērsa S.Āboltiņa. “Prezidentūras laikā Latvijai būs pievērsta visas Eiropas un pasaules valstu uzmanība – tā būs mūsu iespēja pierādīt, ka varam tikt sadzirdēti, parādīt savas ambīcijas, savu kultūru un izvirzīt ekonomikas attīstībai svarīgus jautājumus.”

“Ekonomikas izrāvienu mēs spējam panākt tikai kopīgi, tādēļ tradicionāli šajā forumā ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem diskutēsim arī par ekonomikas attīstības un izaugsmes veicināšanu,” uzsvēra S.Āboltiņa, vienlaikus paužot gandarījumu par akadēmisko aprindu pārstāvju dalību diskusijās, kas Saeimas un NVO dialogu padara arvien kvalitatīvāku.

Kopš Saeima 2006.gadā pieņēma deklarāciju, kurā noteikti Saeimas un nevalstisko organizāciju sadarbības principi un veicamie uzdevumi sadarbības pilnveidošanai, forums kļuvis par ikgadēju tradīciju. Šis bija jau sestais Saeimas un NVO forums.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!