• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par strukturālo reorganizācijas procesu ministrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2012., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247847

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par militārās jomas iesaisti ekonomikas attīstībā

Vēl šajā numurā

17.05.2012., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par strukturālo reorganizācijas procesu ministrijā

Pēc ministra Roberta Ķīļa iniciatīvas Izglītības un zinātnes ministrijā ir nodrošināts reorganizācijas process. Tās īstenošanas gaitā būtiski mainīta ministrijas struktūra, kā arī notikušas vērā ņemamas personu nomaiņas ministrijas vadošajos amatos. Ministrijas struktūra padarīta vienkārša, saprotama un maksimāli efektīva, lai nodrošinātu ātru dokumentu apriti, jaunu rīcībpolitiku izstrādi un ieviešanu. Deviņu departamentu vietā ar jūniju darbu turpinās seši. Savukārt divdesmit piecu nodaļu vietā palikušas divas, kas praktiski nozīmē, ka 23 nodaļu vadītāji pārtapuši par vecākajiem ekspertiem vai atsevišķos gadījumos par departamentu direktoru vietniekiem.

Kopumā skartas 43 amatu vietas, darba uzteikumi izsniegti 16 cilvēkiem (galvenokārt no darba tiks atbrīvoti referenti, kas pildījuši atbalstošas funkcijas), likvidētas 20 vakances, 3 darbinieki iesnieguši atlūgumus un 4 departamentu vadītāji, tostarp Jānis Gaigals (Profesionālās izglītības un vidējās izglītības departaments; tagad – Valsts izglītības un satura centrs, direktora vietnieks), Aiva Kenkle (Finanšu departaments; Izglītības kvalitātes valsts dienests, departamenta direktora vietniece), Dace Ratniece (Politikas koordinācijas departaments; tagad – Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, direktora vietniece), Gita Rēvalde (Augstākās izglītības departaments; tagad – Studiju un zinātnes administrācija, direktora vietniece), valsts interešu nodrošināšanai rotēti uz IZM padotības iestādēm.

Uz četru vadošo amatu vietām šīs nedēļas laikā tiks izsludināti atklāti konkursi.

Paralēli reorganizācijas procesam uzsākta disciplinārlieta pret IZM valsts sekretāru Mareku Gruškevicu un valsts sekretāra vietnieci Ingu Štāli. Uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku M.Gruškevics ir atbrīvots no pienākumu pildīšanas. Neatkarīgi no disciplinārlietas iznākuma pieņemts lēmums M.Gruškevicu rotēt citā amatā.

Saskaņā ar ministra 2012.gada 10.aprīlī izdoto rīkojumu jaunās struktūras spēkā stāšanās bija noteikta ar 2012.gada 21.maiju, un valsts sekretāram M.Gruškevicam tika uzdots nodrošināt visus ar reorganizācijas ieviešanu saistītos jautājumus. 23.aprīlī ministra birojs konstatēja, ka uzdevums nav izpildīts. Šā iemesla dēļ reorganizācija aizkavējās, un ministra birojs uzdeva nodrošināt reorganizācijas ieviešanu valsts sekretāra vietniecei un pienākumu izpildītājai Laumai Sīkai.

Svarīgi uzsvērt, ka jūnijā pārmaiņu īstenošana Izglītības un zinātnes ministrijā nenoslēdzas. Ministrijā turpināsies funkciju izvērtējums, noslodzes izvērtējums, kompetences celšanas jeb apmācības pasākumi ar mērķi novērst iespējamus riskus ministrijas darbībā.

Reinis Tukišs, izglītības
un zinātnes
ministra padomnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!