• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par ikgadējām sarunām ar Latvijas Pašvaldību savienību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2012., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247848

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2012.gada 15.maijā

Vēl šajā numurā

17.05.2012., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par ikgadējām sarunām ar Latvijas Pašvaldību savienību

11.maijā notika Veselības ministrijas ikgadējās sarunas ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pārstāvjiem, kuru laikā tika pārrunātas aktualitātes veselības aprūpē.

“Valsts sastāv no pašvaldībām, tādēļ, lai tuvinātu veselības aprūpi iedzīvotājiem, valsts institūcijām un pašvaldībām jāstrādā kā komandai. Valsts no savas puses ir piedāvājusi pasākumu kopumu ambulatorās veselības aprūpes pieejamības sekmēšanai. Tomēr lielāki ieguvēji vienmēr būs tie cilvēki, kuru pašvaldības aktīvāk iesaistīsies veselības aprūpes pieejamības uzlabošanā un veselības veicināšanas darbā saviem iedzīvotājiem,” uzrunājot LPS pārstāvjus, norādīja veselības ministre Ingrīda Circene.

LPS pārstāvji pozitīvi novērtēja ministrijas darba stilu, dažādu jautājumu risināšanā izveidojot darba grupas ar Pašvaldību savienības pārstāvju piedalīšanos. Pārstāvji atzina, ka tas ļauj gan piedalīties diskusijās un normatīvo dokumentu izstrādē, gan arī operatīvāk informēt savus biedrus par aktualitātēm veselības aprūpē, kas īpaši būtiski ir tieši pacientiem.

Tikšanās darba kārtība tika sastādīta, savstarpēji vienojoties, un tika pārrunāti aktuālākie jautājumi veselības aprūpē, piemēram, primārās veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība un pašvaldību loma tās nodrošināšanā, jaunu steidzamās medicīniskās palīdzības punktu atvēršana, izmaiņas darba nespējas lapu izsniegšanas kārtībā, sekundārās ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība un neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu izsaukumu skaita samazināšana, veselības aprūpes finansējuma plānošana un tā sadalījums reģionos un novados, veselības apdrošināšanas koncepcija, medikamentu pieejamības nodrošinājums, pašvaldību loma veselīga dzīvesveida nodrošināšanā iedzīvotājiem u.c. jautājumi.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!