• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārtikas cenu samazināšanu atbilstoši PVN likmei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2012., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247849

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Par Valsts prezidenta vietas izpildīšanu

Vēl šajā numurā

17.05.2012., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārtikas cenu samazināšanu atbilstoši PVN likmei

15.maijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais un finanšu ministra pienākumu izpildītāja, labklājības ministre Ilze Viņķele parakstīja Sadarbības memorandu par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšanu.

V.Dombrovskis uzsvēra: “Esmu gandarīts par Latvijas lielāko mazumtirdzniecības ķēžu apvienības iniciatīvu noslēgt vienošanos ar valdību, kas paredz valdības lēmuma samazināt PVN likmi līdz 21% rezultātā atbilstoši samazināt arī preču gala cenas veikalu plauktos. Līdz ar to nodrošināsim, ka šo PVN likmes samazinājumu izjutīs ikviens Latvijas iedzīvotājs. Šādu godprātīgu attieksmi sagaidu arī no pārējiem tirgotājiem un pakalpojumu sniedzējiem, kā arī atzinīgi vērtēju Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas un Latvijas Degvielas tirgotāju apvienības pausto gatavību pievienoties šodien noslēgtajam memorandam.”

Ministru kabinets un Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijā (LPTA) pārstāvētie uzņēmumi “Iki”, “Rimi Latvija” un “Maxima” vienojušies par sadarbību PVN samazinātās likmes ieviešanas procesā.

LPTA atbalsta Ministru prezidenta V.Dombrovska ierosinājumu ar 2012.gada 1.jūliju samazināt PVN pamatlikmi par 1%, lai izlīdzinātu nodokļu slogu ar kaimiņvalstīm un ierobežotu inflāciju. Ja PVN tiks samazināts, Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas biedri sola attiecīgi samazināt arī preču cenas savos veikalos.

Mārtiņš Panke,
Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!