• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par biznesa inkubatoriem un to sniegto atbalstu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2012., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247853

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums

Par Valsts prezidenta vietas izpildīšanu

Vēl šajā numurā

17.05.2012., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par biznesa inkubatoriem un to sniegto atbalstu

15.maijā norisinājās Baltijas jūras reģiona programmas 2007.–2013.gadam projekta “Starptautiskais biznesa inkubatora tīkls” (IBI Net) noslēguma konference, kurā uzrunu teica vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs.

Konferencē dažādu nozaru profesionāļi diskutēja par biznesa inkubatoru lomu Baltijas jūras reģiona izaugsmes perspektīvā un šo inkubatoru sniegto atbalstu valsts, reģionālā un vietējā līmenī. Vienlaikus projekta īstenotāji dalījās gūtajā pieredzē un informēja par projekta sasniegumiem, turpmākajiem plāniem un sadarbības iespējām.

E.Sprūdžs savā uzrunā aicināja mainīt izpratni par biznesa inkubatoru mērķi – turpmāk uzsvaru liekot uz kopīgiem spēkiem izveidotu praktisku un ikvienam uzņēmīgam cilvēkam pieejamu, atvērtu inkubatoru formātu, kas tiem ātri ļautu kļūt par reālu reģionālās attīstības dzinējspēku.

“Biznesa inkubatoriem ir jākļūst par ideju, nevis uzņēmumu inkubatoriem. Inkubatoru darba lauks ir plašs – tiem ir jāstrādā ne tikai ar jauniem uzņēmumiem, bet arī ar jau strādājošiem biznesiem, ja tiem ir idejas ko inkubēt. Nozīmīgākā inkubatoru misija ir veicināt ideju un iespēju atrašanu. Inkubatoriem ir jāspēj attīstīt inovatīvas idejas līdz taustāmai stadijai un jānodrošina iespēju platforma produktu piedāvāšanai pasaules tirgos. Tikai saņemot atgriezenisko saiti, noslīpējot un attīstot produktu maksimāli tuvu pilnībai, izauklētais produkts kļūst konkurētspējīgs,” uzsver E.Sprūdžs.

Konferenci rīkoja Rīgas plānošanas reģions, un tajā piedalījās IBI Net projekta partneri, biznesa inkubatoru speciālisti, uzņēmējdarbību atbalstošo institūciju pārstāvji, nacionāla, reģionāla, vietēja līmeņa politikas veidotāji, augstāko izglītības iestāžu pārstāvji, investori u.c.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas
Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!