• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par Latgales attīstības plānu "Iespēju Latgale". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2012., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247885

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

18.05.2012., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par Latgales attīstības plānu "Iespēju Latgale"

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs 16.maijā Vārkavā piedalījās Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē.

Pirms Latgales attīstības plāna "Iespēju Latgale" apstiprināšanas Ministru kabinetā ministrs ar Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītājiem un administrāciju vēlreiz diskutēja par rīcības plānā iekļautiem pasākumiem uzņēmējdarbības veicināšanai reģionā, iezīmējot fokusu trīs atbalsta jomās.

"Īstenojot Latgales rīcības plānā paredzētos pasākumus, mēs sniegsim atbalstu jau esošajiem uzņēmējiem. Tieši viņu neizmantotajā potenciālā meklējamas visstraujākās Latvijas izaugsmes iespējas. Uzņēmumiem, kuri jau šobrīd sekmīgi strādā vietējos un eksporta tirgos un ir gatavi attīstīties plašāk, traucē kādas, uz papīra šķietami vienkāršas lietas, kas praksē tomēr izrādās nepārvarami šķēršļi. Lielāko daļu šo problēmu ir iespējams risināt valstij vai pašvaldībai, sniedzot uzņēmējam būtisko atbalstu. Tieši to mēs atbildīgi, izlēmīgi un nekavējoties darīsim," uzsver ministrs.

Tikpat būtisks ir atbalsts ārvalstu investīciju ienākšanai reģionos. "Izstrādājot reģionālo investīciju piesaistes piedāvājumu potenciālajiem investoriem Latgalē, mēs nodrošināsim reālu atbalstu ārvalstu investīciju ienākšanai reģionā. Pašreizējā darbībā trūkst atgriezeniskās saites, jo ekspertu zināšanas, kuri strādā ar investoru piesaisti un pārvalda ieguldītāju pieprasījumu, neatgriežas pašvaldībās. Sadrumstaloto investīciju piesaistes struktūru apvienošana vienā institūcijā un izvietošana reģionos ir viens no visdrīzākajā laikā paveicamajiem darbiem".

Kā trešo nozīmīgo faktoru uzņēmējdarbības attīstīšanā reģionos ministrs izvirza atbalstu veiksmīgi funkcionējošu reģionālo attīstības centru attīstīšanu, pateicoties tam tiks stimulēts pieprasījums pēc plaša preču un pakalpojumu klāsta. Tas savukārt veicinās jaunu mazo uzņēmumu rašanos.

VARAM Sabiedrības informēšanas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!