• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Raiņa memoriālā muzeja Slobodskā divdesmitgadi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2012., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247944

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par atbalstu energoefektivitātes uzlabošanai ražotnēs

Vēl šajā numurā

21.05.2012., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Raiņa memoriālā muzeja Slobodskā divdesmitgadi

17.maijā Latvijas vēstnieks Krievijas Federācijā Edgars Skuja kopā ar Kirovas apgabala gubernatoru Ņikitu Belihu piedalījās Raiņa mājas-muzeja Slobodskā, Kirovas apgabalā (KF), divdesmitgades svinībās.

Pasākumu apmeklēja arī viesi no Latvijas – Memoriālo muzeju apvienības vadītāja Rita Meinerte un Raiņa un Aspazijas mājas vadītāja Gaida Jablovska. E.Skuja svinīgajā pasākumā pateicās apgabala vadībai un pilsētas administrācijai par sniegto atbalstu divdesmit gadu garumā, rūpējoties par muzeja uzturēšanu, kā arī kopīgi ar R.Meinerti un G.Jablovsku iestādīja muzeja dārzā Latvijas priedi un vairākas rozes.

Raiņa muzejs Slobodskā ir unikāls. Tas pastāv jau divdesmit gadus un ne tikai glabā liecības par vienu no izcilākajiem latviešu literātiem, bet arī konstanti papildina muzeja kolekciju ar grāmatām un dažādiem materiāliem par Raiņa dzīvi un daiļradi.

Vēstniecība cieši sadarbojas ar Raiņa mājas-muzeja vadību. Pagājušā gada beigās muzejā tika izstādīta Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstāde “Latvieši Krievijā”, kas stāsta par to latviešu likteņiem, kuri 19.gadsimta beigās un 20.gadsimta sākumā labākas dzīves meklējumos izceļoja uz Krieviju.

Latvijas vēstniecības Krievijas Federācijā informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!