• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par atbalstu energoefektivitātes uzlabošanai ražotnēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2012., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247945

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministre: Par nepieciešamajām izmaiņām nodokļu politikā

Vēl šajā numurā

21.05.2012., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par atbalstu energoefektivitātes uzlabošanai ražotnēs

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs 18.maijā Rēzeknes Augstskolas Informācijas tehnoloģiju centrā atklāja semināru par iespējām Latvijas reģionu uzņēmējiem saņemt atbalstu ražošanas sektora energoefektivitātes uzlabošanai.

Atklājot semināru, ministrs uzsvēra: “Viens no līdzsvarotas reģionālās attīstības virzītājspēkiem ir konkurētspējīgi uzņēmumi un ražotnes visos Latvijas reģionos. Teritoriālā attīstība ir ne tikai viena no VARAM prioritātēm topošajā Nacionālajā attīstības plānā, bet arī viens no izvirzītajiem mērķiem VARAM sagatavotajā Latgales reģiona rīcības plānā. Lai sasniegtu izvirzītos mērķus, īpaši vēlos iedrošināt Latgales reģiona uzņēmējus piedalīties konkursā un izmantot šā finanšu instrumenta atbalstu, jo tas sniegs iespējas efektivizēt un modernizēt ražošanas procesu un samazināt ražošanas pašizmaksu, tādējādi uzlabojot uzņēmēju konkurētspēju.”

Semināra laikā potenciālajiem projektu iesniedzējiem bija iespēja iepazīties ar ražošanas ēku energoefektivitātes uzlabošanas pamatprasībām un rūpnieciskā energoaudita principiem, kā arī rast atbildes uz interesējošajiem jautājumiem. Tāpat seminārā tika diskutēts par uzņēmējdarbības vides attīstību Latgalē.

Finansiālais atbalsts Latvijā reģistrētiem komersantiem būs pieejams Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) atklātā konkursa “Kompleksi risinājumu siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanai” ietvaros.

KPFI konkursa mērķis ir oglekļa dioksīda emisiju samazināšana, nodrošinot pāreju no fosilo energoresursu izmantojošām tehnoloģijām uz atjaunojamo energoresursu izmantojošām tehnoloģijām, kā arī uzlabojot ēku energoefektivitāti.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!