• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2012. gada 22. maija noteikumi Nr. 349 "Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 2.maija noteikumos Nr.360 "Noteikumi par dzelzceļa speciālistiem"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2012., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248080

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.350

Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 28.marta noteikumos Nr.236 "Noteikumi par vilces līdzekļa vadītāja (mašīnista) instruktora, vilces līdzekļa vadītāja (mašīnista), vilces līdzekļa vadītāja (mašīnista) palīga kvalifikācijas prasībām un sertifikācijas kārtību"

Vēl šajā numurā

24.05.2012., Nr. 81

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 349

Pieņemts: 22.05.2012.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.349

Rīgā 2012.gada 22.maijā (prot. Nr.28 14.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 2.maija noteikumos Nr.360 "Noteikumi par dzelzceļa speciālistiem"

Izdoti saskaņā ar Dzelzceļa likuma 37.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2006.gada 2.maija noteikumos Nr.360 "Noteikumi par dzelzceļa speciālistiem" (Latvijas Vēstnesis, 2006, 76.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 9.punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs vai pārvadātājs, pieņemot darbā personu vilces līdzekļa vadītāja (mašīnista) palīga, dzelzceļa stacijas dežuranta vai vilcienu kustības vadības dispečera amatā, nodrošina pretendenta psihofizioloģiskās profesionālās piemērotības novērtēšanu, ja pretendentam nav derīga apliecinājuma par psihofizioloģisko piemērotību darbam."

2. Papildināt II nodaļu ar 9.1 punktu šādā redakcijā:

"9.1 Psihofizioloģiskās profesionālās piemērotības pārbaudi veic institūcija, kas ir akreditēta atbilstoši valsts standartam LVS NE ISO/IEC 17024 "Atbilstības novērtēšana. Vispārīgās prasības personu sertificēšanas institūcijām"."

3. Papildināt noteikumus ar 12.1 punktu šādā redakcijā:

"12.1 Šo noteikumu 12.punktā minētās personas ir tiesīgas pārbaudīt dzelzceļa speciālistu zināšanas, ja tās ir nokārtojušas Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas teorētisko eksāmenu, izņemot šo noteikumu 13.punktā minēto gadījumu."

4. Papildināt 13.punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Šādā gadījumā komersants drošības pārvaldījuma sistēmā, kas izveidota saskaņā ar normatīvajiem aktiem par dzelzceļa komersantu drošības sertifikāciju, nosaka komisiju locekļus, kuri kārto Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas teorētisko eksāmenu."

5. Papildināt noteikumus ar 13.1 punktu šādā redakcijā:

"13.1 Lai kārtotu teorētisko eksāmenu, komersants Valsts dzelzceļa tehniskajā inspekcijā iesniedz attiecīgu iesniegumu. Iesniegumā norāda tās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu, izglītību un amatu, kura kārtos minēto eksāmenu."

6. Papildināt noteikumus ar III1 nodaļu šādā redakcijā:

"III1. Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas teorētiskā eksāmena kārtošanas un vērtēšanas kārtība

14.1 Teorētisko eksāmenu kārto testa veidā. Katrs pretendents teorētisko eksāmenu kārto patstāvīgi, neizmantojot palīgmateriālus, kā arī netraucē citus eksāmena kārtotājus.

14.2 Teorētiskajā eksāmenā pretendents sniedz atbildes uz 15 jautājumiem par dzelzceļa tehnisko ekspluatāciju saskaņā ar dzelzceļa tehnisko ekspluatāciju reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem.

14.3 Teorētiskā eksāmena atbilžu sniegšanai atvēlētais laiks ir 30 minūtes.

14.4 Teorētiskais eksāmens ir nokārtots, ja pretendents nav pieļāvis vairāk par trim kļūdām.

14.5 Teorētiskā eksāmena rezultātus Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija triju darbdienu laikā izsniedz vai nosūta komersantam, kura darbinieks kārtoja eksāmenu.

14.6 Ja teorētiskais eksāmens nav nokārtots, atkārtota eksāmena kārtošana ir pieļaujama ne ātrāk kā pēc piecām darbdienām."

7. Izteikt VI nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"VI. Papildu prasības vilces līdzekļa vadītāju (mašīnistu) instruktoru profesionālajai kvalifikācijai".

8. Svītrot 22.punktā vārdus "vilces līdzekļa vadītājs (mašīnists) un vilces līdzekļa vadītāja (mašīnista) palīgs".

9. Svītrot 23., 24., 25., 26., 27., 28., 29., 30. un 31.punktu.

10. Papildināt 32.punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Vilces līdzekļa vadītāja (mašīnista) instruktora praktiskās iemaņas pārbauda komersanta norīkota persona atbilstoši komersanta drošības pārvaldījuma sistēmai, kas izveidota saskaņā ar normatīvajiem aktiem par dzelzceļa komersantu drošības sertifikāciju."

11. Papildināt VI nodaļu ar 32.1 punktu šādā redakcijā:

"32.1 Lai vilces līdzekļa vadītāja (mašīnists) instruktors varētu apmācīt vilces līdzekļa vadītājus (mašīnistus) un pārbaudīt viņu praktiskās iemaņas:

32.1. tāda vilces līdzekļa vadīšanā, kura vadīšanas tiesības vēl nav pieejamas, viņš apgūst šī vilces līdzekļa uzbūvi, ekspluatāciju un vadīšanu pie tā ražotāja, modernizācijas veicēja vai piegādātāja, kā arī piedalās šī vilces līdzekļa izmēģinājuma braucienos, lai iegūtu praktiskās iemaņas tā vadīšanā;

32.2.  tādā sliežu ceļa iecirknī, kur vilces līdzekļa vadīšanas tiesības vēl nav pieejamas, viņš iepazīstas ar šī iecirkņa sliežu ceļa tehnisko dokumentāciju, kā arī veic izmēģinājuma braucienu pa šo iecirkni dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītāja norīkota dzelzceļa speciālista pavadībā, lai iepazītos ar sliežu ceļa profilu, signālierīču izvietojumu un citiem ekspluatācijas apstākļiem."

12. Svītrot 1.pielikuma 1.8.4.apakšpunktā vārdu "kravas".

13. Svītrot 1.pielikuma 2.6.15.apakšpunktā vārdu "kravas".

14. Svītrot 8.pielikumu.

Ministru prezidenta vietā –
labklājības ministre I.Viņķele

Satiksmes ministrs A.Ronis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!