• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Bangladešas ārlietu ministres darba vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2012., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248115

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas aizsardzības ministra darba vizīti ASV

Vēl šajā numurā

24.05.2012., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Bangladešas ārlietu ministres darba vizīti Latvijā

21.maijā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis tikās ar Bangladešas Tautas Republikas ārlietu ministri Dipu Moni, kura Latvijā bija ieradusies darba vizītē. Tikšanās laikā galvenā uzmanība tika pievērsta abu valstu divpusējo attiecību attīstības iespējām, kā arī aktuālajai situācijai Āzijas reģionā.

Sarunā puses atzīmēja līdzšinējo abu valstu labo sadarbību starptautiskajās organizācijās, vienlaikus paužot interesi aktivizēt arī divpusējās attiecības, īpaši kultūrā un izglītībā, kas veicinātu cilvēku kontaktus un savstarpējo izpratni. Tāpat tika atzīmētas parlamentu sadarbības iespējas. Bangladeša ir ieinteresēta ciešākā sadarbībā ar Latviju ekonomikas jomā, gan veicinot tirdzniecības apjoma pieaugumu un investīcijas, gan apmainoties ar pieredzi dažādās tautsaimniecības jomās.

21.maijā zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Bangladešas ārlietu ministri Dipu Moni. Tikšanās laikā ministres pārrunāja iespējas attīstīt Latvijā un Bangladešā ražotās zivju produkcijas tirdzniecību abu valstu starpā. Bangladešas ārlietu ministre pauda ierosmi abu valstu starpā parakstīt līgumu par savstarpējo tirdzniecību ar zivsaimniecības produktiem.

"Latvijā ir attīstīta zivju pārstrādes industrija, tāpēc tā ir ieinteresēta kvalitatīvas izejvielas saņemšanā, tajā skaitā arī saldētu garneļu importēšanā no Bangladešas. Latvijas zivju pārstrādātāji ir ieinteresēti eksporta attīstībā uz Bangladešu, kā arī vēlas iepazīties ar Bangladešas tirgus apstākļiem un piedāvājumu," uzsvēra L.Straujuma.

Bangladeša lielā apjomā ražo un eksportē saldētu zivju produkciju, kuras liela daļa tiek eksportēta uz ES valstīm. Tāpēc Bangladeša vēlētos uzlabot tiešo tirdzniecību ar Latviju, kā arī, izmantojot Latvijas ostas un to lielo kapacitāti, palielināt eksportējamās produkcijas apjomu uz Eiropas Savienību un trešajām valstīm reģionā.

Ministres apsprieda iespēju Latvijas un Bangladešas starpā uzlabot savstarpējo tirdzniecību lauksaimniecības un koksnes produkcijas klāstā. "Bangladeša ir ieinteresēta kvalitatīvas pārtikas produkcijas importēšanā, it sevišķi piena produktu importā, savukārt Latvija vienmēr ir ieinteresēta jaunu tirgu apgūšanā un savas produkcijas popularizēšanā arī šķietami tālajā Āzijas reģionā. Ceram uz abpusēji izdevīgu lauksaimniecības produktu tirdzniecības attīstību ar Bangladešu. Piensaimniecības produkti un konservēto zivju produkti ir vieni no Latvijas populārākajiem un atzītākajiem produktiem kā Latvijā, tā arī citu valstu patērētāju vidū. Tāpēc esam ieinteresēti šīs produkcijas eksportā uz Bangladešu, un esam pārliecināti, ka arī Bangladešas patērētājs novērtēs Latvijas produktu augsto kvalitāti. Tajā pašā laikā mēs aicinām Bangladešu pārskatīt savu nodokļu politiku un samazināt vai atcelt nodokļus minētajiem produktiem, jo patlaban Bangladeša šiem produktiem piemēro 25 procentu muitas nodokļa likmi," sacīja zemkopības ministre.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa;
Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!