• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Namībijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2012., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248117

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts ģerboņa lietošanas nosacījumiem

Vēl šajā numurā

24.05.2012., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Namībijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs 15.maijā, tiekoties ar Namībijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Danielu Rudolfu Smitu, pārrunāja iespējas veicināt abu valstu sadarbību ekonomikā un izglītības jomā. Vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā puses bija vienisprātis, ka kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas piecpadsmit gadu laikā Latvijas un Namībijas politiskā divpusējā sadarbība veidojusies labi un konstruktīvi, tomēr abu valstu ekonomiskā sadarbība līdz šim bijusi mazaktīva. Latvija ir ieinteresēta jaunu uzņēmējdarbības kontaktu veidošanā ar Āfrikas kontinenta valstīm, tostarp Namībiju, sarunas laikā apliecināja A.Klementjevs.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs akcentēja Latvijas labo ģeogrāfisko izvietojumu, kā arī pieredzi tranzīta un loģistiskas jomā. Līdzās Latvijas ostu piedāvājumam A.Klementjevs sarunā kā perspektīvu minēja arī sadarbību pārtikas rūpniecībā un augstākās izglītības jomā. Latvijā iespējams iegūt Eiropas līmeņa augstāko izglītību medicīnas un farmācijas nozarē, sacīja A.Klementjevs.

Savukārt vēstnieks sarunā atzina, ka Namībijai un Latvijai ir kopīgas iezīmes – abas valstis ir ar nelielu iedzīvotāju skaitu, kas ir tikai nedaudz lielāks par diviem miljoniem, abas ieguvušas neatkarību pirms divdesmit gadiem. Vēstnieks apliecināja Namībijas ieinteresētību veicināt sadarbību tūrisma jomā. Tāpat tikšanās laikā puses bija vienisprātis par parlamentāro kontaktu nozīmi abu valstu divpusējo politisko attiecību veidošanā.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!