• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta vizīti Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2001., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24818

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts attīstību sekmē arī integrācija

Vēl šajā numurā

29.05.2001., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta vizīti Briselē

Vakar, 28.maijā, vizītes laikā Briselē Ministru prezidents Andris Bērziņš darba pusdienās tikās ar Eiropas Savienības komisāru paplašināšanās jautājumos Ginteru Ferhoigenu. Tiekoties ar Ministru prezidentu, G.Ferhoigens atzīmēja nozīmīgos panākumus, ko sasniegusi Latvija Zviedrijas prezidentūras laikā, kā arī kopumā pozitīvi novērtēja tās laikā paveikto. Latvija, slēdzot vēl divas sadaļas Zviedrijas prezidentūras laikā, kopumā būs slēgusi jau 15 sarunu sadaļas. G.Ferhoigens izteica viedokli, ka otrās grupas valstis, kas iestāšanās sarunas sākušas vēlāk, panāks pirmās grupas valstis un pašlaik ir jau sāktas sarunas par iespējamiem datumiem, kad valstis varēs kļūt par ES dalībvalstīm.

Sarunu laikā amatpersonas apsprieda arī pašreizējo situāciju ES dalībvalstu vidū, kā arī jomu, kas skar brīvas darbaspēka kustības ierobežojumus, atzīstot, ka šajā jautājumā iespējams arī kompromiss. Ministru prezidents izvirzīja jautājumu par “Sapard” programmu, atzīstot, ka varētu vēlēties efektīvāku Latvijas puses darbību, bet arī ātrāku reakciju no atbildīgajām institūcijām Briselē. A. Bērziņš norādīja, ka centīsies darīt visu, lai šā gada otrajā pusē “Sapard” programma sāktu darboties.

Tikšanās noslēgumā panākta vienošanās, ka 19.un 20.jūlijā G.Ferhoigens ieradīsies darba vizītē Latvijā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!