• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par nostāju Eiropas Padomes Ministru komitejas 122.sesijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2012., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248186

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par Investīciju un attīstības aģentūras darbības uzlabošanu

Vēl šajā numurā

25.05.2012., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par nostāju Eiropas Padomes Ministru komitejas 122.sesijā

23.maijā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis piedalījās Eiropas Padomes Ministru komitejas 122.sesijā Strasbūrā, Francijā.

Diskusijā par Eiropas Padomes politiku tās kaimiņu reģionos A.Teikmanis atzīmēja Eiropas Padomes spēju šajos reģionos sekmēt demokrātisko procesus un stabilitāti. Pozitīvi tika vērtēta Eiropas Padomes rīcības plānu noslēgšana ar Maroku un Tunisiju un rīcības plānu gatavošana ar Jordāniju un Kazahstānu. Tāpat valsts sekretārs uzsvēra, ka Eiropas Padomes politikā tās kaimiņu reģioniem ir būtiski ievērot reģionālo līdzsvaru – vienlīdz svarīgi veidot ciešas attiecības ar Centrālāzijas valstīm, kā arī ar Vidusjūras Dienvidu un Tuvo Austrumu valstīm. "Tā kā Centrālāzija ir viens no Latvijai prioritārajiem Eiropas Padomes kaimiņu reģioniem, pozitīvi vērtējam Kazahstānas apņemšanos sadarboties ar šo organizāciju," pauda A.Teikmanis. Valsts sekretārs atgādināja, ka sekmīgas sadarbības pamatā ir jābūt kaimiņu reģionu valstu vēlmei ievērot Eiropas Padomes principus un standartus.

Diskusijā par cilvēktiesību aizsardzības Eiropā uzlabošanu Latvijai īpaši svarīga ir Eiropas Padomes standartu iedzīvināšana valstu likumdošanā, kā arī regulāra un bezizņēmuma situācijas izvērtēšana visās dalībvalstīs ir ļoti nozīmīgs priekšnoteikums Eiropas Padomes un tās uzraudzības mehānismu uzticamībai.

Sesijas laikā tika izplatīts arī Latvijas pirms sesijas iesniegtais rakstiskais paziņojums par citiem Ministru komitejas sesijas darba kārtības punktiem, kurā uzsvērts, ka Latvija atbalsta tādu Eiropas Cilvēktiesību tiesas reformu, kas vērsta uz visas Eiropas Cilvēktiesību konvencijas sistēmas darbības uzlabošanu. Latvija vēlreiz pauda atbalstu trīs Eiropas Padomes pamatvērtībām – cilvēktiesībām, demokrātijai un likuma varai, paužot cerību, ka šie pīlāri arī turpmāk noteikts organizācijas darba kārtību. Latvija arī cer, ka tās kaimiņvalsts Baltkrievija tuvākajā laikā atbildīs nepieciešamajiem standartiem, lai kļūtu par Eiropas Padomes dalībvalsti. Vienlaikus Latvija atgādina, ka visām Eiropas Padomes dalībvalstīm būtu stingri jāievēro šīs pamatvērtības. Šajā kontekstā Latvija pauda atbalstu Gruzijas neatkarībai, suverenitātei un teritoriālajai integritātei tās starptautiski atzītajās robežās un aicināja Krieviju pilnībā izpildīt 2008.gada 12.augusta sešu punktu vienošanos.

Ministru komitejas sesijas ietvaros tika apstiprināta arī aprīlī pieņemtā Braitonas deklarācija par Eiropas Cilvēktiesību tiesas reformu. Sesijas laikā Eiropas Padomes Ministru komitejas prezidentūru no Lielbritānijas pārņēma Albānija, kas vadīs Ministru komitejas darbu nākamos sešus mēnešus.

 

Ministrijas Preses un informācijas nodaļa

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!