• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bērnu drošību ceļu satiksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2001., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24819

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta vizīti Briselē

Vēl šajā numurā

29.05.2001., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bērnu drošību ceļu satiksmē

Pagājušajā piektdienā Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Dzintars Kudums tikās ar Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas, Satiksmes departamenta, valsts a/s “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) un Iekšlietu ministrijas Ceļu policijas pārvaldes pārstāvjiem, lai apspriestu ceļu satiksmes drošību saistībā ar satiksmes negadījumu izraisīto bērnu traumatismu, kā arī veicamajiem pasākumiem to novēršanai.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs pauda bažas par nepieļaujamo stāvokli, ka Latvijā ir tik liels satiksmes negadījumos cietušo bērnu skaits, un aicināja klātesošos uz kopīgu sadarbību šīs problēmas risināšanā.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas direktors Andris Lukstiņš raksturoja situāciju valstī kopumā, kā bīstamāko mēnesi, kad bērnigājēji visbiežāk cieš satiksmes negadījumos, minēdams maiju. Turpretim vasarā palielinās cietušo bērnu — privāto automašīnu pasažieru — skaits, jo to vecāki bieži neievēro noteikumus, kas paredz bērnu sēdeklīšu un drošības jostu lietošanu. Savukārt CSDD speciāliste Valda Kjaspere iepazīstināja klātesošos ar priekšlikumiem skolēnu izglītošanai satiksmes drošības jautājumos un CSDD sagatavotajiem izglītojošiem video un vizuālajiem materiāliem, kas nodoti skolu rīcībā. Arī Ceļu policijas pārvaldes priekšnieks Alnis Jirgens, analizējot bērnu traumatisma ceļu satiksmes negadījumos cēloņus, akcentēja bērnu izglītošanas nepieciešamību un pastāstīja par ceļu policistu sadarbību ar skolām šajā jautājumā.

Drošību uz ceļiem ietekmē arī jaunu satiksmes līdzekļu veidu, piemēram, mopēda paveida — skutera, parādīšanās. CSDD direktors informēja, ka tiek gatavoti priekšlikumi grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, lai varētu veikt šo par mopēdiem ātrāko braucamo reģistrēšanu, kā arī paredzēt atbildību par to vadīšanu reibuma stāvoklī. Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Vilks un Satiksmes departamenta direktors Ivars Zarumba atzina, ka, ņemot vērā autovadītāju zemo kultūru, bīstamajās vietās ir nepieciešamas skolu darbinieku dežūras pie gājēju pārejām un krustojumiem, kas ievērojami mazinātu to šķērsošanas bīstamību.

Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka skolēnu izglītošana un maksimāla skolu vadītāju un skolēnu vecāku iesaistīšana bērnu drošības uz ielas īstenošanā ir visu atbildīgo institūciju pamatuzdevums, kas būtu jāveic kompleksi. Klātesošie vienojās, ka līdz šā gada augustam tiks apkopoti visu atbildīgo institūciju priekšlikumi un sagatavoti materiāli, bet augusta otrajā pusē kopīgā prezentācijas pasākumā ar tiem tiks iepazīstināti skolu direktori. Šo darbu koordinēs Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komiteja un Satiksmes departaments.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!