• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente - uzrunājot rūpju bērnu konkursa "Uzdrošinies - nāc līdzi" noslēguma dalībniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2001., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24822

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ASV senatoru acīs Latvija ir nākamā NATO dalībvalsts

Vēl šajā numurā

29.05.2001., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— uzrunājot rūpju bērnu konkursa “Uzdrošinies — nāc līdzi” noslēguma dalībniekus

13V.JPG (41980 BYTES)

12V.JPG (43865 BYTES)

14V.JPG (89597 BYTES)

Konkursa noslēgumā: Daumants Znatnajs, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un mākslinieks Jānis Anmanis Foto: Juris Krūmiņš — “Latvijas Vēstnesim”

Uzruna rūpju bērnu konkursa “Uzdrošinies — nāc līdzi” noslēgumā Bulduru dārzkopības tehnikumā 2001. gada 27. maijā

Mīļie festivāla dalībnieki, rīkotāji, svētku viesi!

Man ir ļoti liels prieks būt jūsu vidū šajā skaistajā svētku dienā, ko tik tiešām Dievs ir svētījis ar siltu saulīti, zilām debesīm un priecīgu noskaņu jau no paša rīta. Es tikko apmeklēju jūsu darbu izstādi, un tur tiešām ir daudz skaistu darbu, ko darinājuši bērni un jaunieši no visām Latvijas malām, un man arī jāsaka, ka esmu pārsteigta par to izcilo līmeni.

Katram Dievs ir devis kādu dāvanu, kādu talantu, un atliek tikai to izkopt, pie tā piestrādāt un darboties. Mums kādreiz šķiet, ka citiem ir vairāk šo dāvanu un mums — mazāk. Ir skaidrs, ka liktenis ne visiem ir iedalījis vienādu starta punktu — vienam ir jānes smagāka nasta dzīvē, dažam varbūt ir vairāk jāpiepūlas, bet katram ir iespējams iegūt prieku un apmierinājumu no tā, ko viņš ir paveicis, jo tas pieder tikai un vienīgi viņam pašam. Tas prieks un apmierinājums, ko jūs gūstat, arī darot vienkāršos ikdienas darbus, pieder jums un vienīgi jums. Un īpašie darbi un pasākumi, kurus jūs uzņematies, dod vēl lielāku prieku un parāda, cik daudz jūs spējat paveikt, īpaši ja kāds vēl atbalsta un jums palīdz.

Es vēlos visiem bērniem atgādināt, ka Latvijai katrs bērns ir ļoti svarīgs, visi bērni mums ir vienādi svarīgi, nav tādu, kas būtu vērtīgāki par citu. Katrs bērniņš, kas piedzimst pasaulē, ir unikāls, vienreizējs, otra tāda nav, viņš ir tāds, kādu Dievs viņu ir radījis, mēs viņu tādu pieņemam un cenšamies viņa spējas izkopt, cik nu vien tas ir iespējams. Vēlos pateikties visiem skolotājiem, kas darbojas ar bērniem, kuriem ir īpašas vajadzības, vēlos pateikties visiem vecākiem par viņu nenogurstošajām rūpēm un atbalstu saviem rūpju bērniem.

Un vēlreiz gribu jums visiem teikt — jūs visi esat ļoti mīļi bērni. Lai jums visiem dzīvē veicas! Visu to labāko!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!