• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par platjoslas projekta īstenošanu lauku teritorijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2012., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248373

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrija: Par Tieslietu sistēmas Goda zīmēm

Vēl šajā numurā

30.05.2012., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija:
Par platjoslas projekta īstenošanu lauku teritorijās

28.maijā Satiksmes ministrija noslēgusi līgumu ar VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” (LVRTC) par platjoslas tīkla infrastruktūras izveides Latvijas lauku teritorijās projekta īstenošanu.

Eiropas Savienības fonda projekta “Nākamās paaudzes elektronisko sakaru tīklu attīstība lauku reģionos” mērķis ir veicināt vienlīdzību platjoslas interneta pakalpojumu pieejamībā, cenā un kvalitātē pilsētās un attālākās Latvijas teritorijās. Pēc projekta realizēšanas optiskā tīkla pieslēgums ātrgaitas interneta ierīkošanai privātajiem komersantiem būs pieejams ar ievērojami zemākām izmaksām no aptuveni 165 piekļuves punktiem dažādās Latvijas vietās, kur iepriekš tas nebija iespējams.

Projektā uzsvars tiks likts uz lauku teritorijām, kurās platjoslas interneta pakalpojumi ar uzlabotiem datu pārraides parametriem nav pieejami un elektronisko sakaru komersanti neplāno tos piedāvāt (tai skaitā modernizēt savus datu pārraides tīklus) tuvāko trīs gadu laikā.

Tādējādi tiks veicināta kvalitatīva interneta ar ātrumu no 30 līdz 100 un vairāk megabitiem sekundē pieejamība iedzīvotājiem arī ciematos un nomalēs, kā arī mazināta “digitālā” plaisa starp pilsētām un lauku teritorijām. Tas veicinās arī iedzīvotāju (darba ņēmēju) un šajās teritorijās darbojošos uzņēmumu konkurētspēju Latvijas, Eiropas un tuvāko ārzemju tirgos, kā arī attīstīs uz zināšanām balstītu ekonomiku un investīcijas Latvijā.

Projekts “Nākamās paaudzes elektronisko sakaru tīklu attīstība lauku reģionos” tiks īstenots aktivitātes “Elektronisko sakaru pakalpojumu vienlīdzīgas pieejamības nodrošināšana visā valsts teritorijā (platjoslas tīkla attīstība)” ietvaros, un to līdzfinansēs no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem. ERAF līdzfinansējums plānots 16,19 miljoni latu, bet privātais finansējums būs aptuveni 2,38 miljoni latu, un to nodrošinās LVRTC. Projektēšanas un celtniecības darbi plānoti no 2012.oktobra līdz 2015.gada augustam.

Projekta īstenotājs LVRTC nodrošinās vienlīdzīgu un nediskriminējošu piekļuvi platjoslas infrastruktūrai, lai privātie komersanti varētu piedāvāt pieslēguma pakalpojumus lietotājiem, notiktu optiskās infrastruktūras attīstība ilgtermiņā, kā arī tiktu veicināta ātrāka e-pakalpojumu un e-prasmju apguve.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!