• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2012.gada 29.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2012., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248396

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti Briselē

Vēl šajā numurā

30.05.2012., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2012.gada 29.maijā

VARAM: Par Latgales reģiona rīcības plāna projektu 2012.–2013.gadam

29.maijā Ministru kabineta sēdē apstiprināts Latgales reģiona rīcības plāna 2012.–2013.gadam projekts (plāns), kas tapis, lai risinātu ilglaicīgo negatīvo ekonomisko, sociālo un demogrāfisko tendenču ietekmi Latgales reģionā un nodrošinātu ekonomikas attīstību un investīciju piesaisti.

Lai piedāvātu pārnozariskus risinājumus Latgales reģiona turpmākai attīstībai, plāna izstrādāšanai tika izveidota vadības grupa, kuras sastāvā darbojās vides aizsardzības un reģionālās attīstības, labklājības, izglītības un zinātnes, ekonomikas, satiksmes, finanšu, kultūras un zemkopības ministri. Vienlaikus, lai veiktu reģiona situācijas padziļinātu izvērtējumu, apkopotu idejas, ierosinājumus un piedāvājumus reģiona attīstībai, kā arī sagatavotu veicamo rīcības virzienu un pasākumu plānu, darbojās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Rīcības grupa ar starpnozaru speciālistiem, ekspertiem un VARAM darbiniekiem, kā arī norisinājās vairākas diskusijas uz vietas reģionā. Pirms plāna iesniegšanas apstiprināšanai valdībā plānā iekļautie risinājumi tika pārrunāti ar Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītājiem, uzņēmējiem, nevalstisko organizāciju pārstāvjiem un guva atbalstu to tālākai virzīšanai.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs kā nozīmīgāko atzīmē plāna izstrādi partnerībā, identificējot īstermiņa pasākumus ar ilgtermiņa ietekmi Latgales reģiona attīstībai kopumā. Plānā kā prioritāte ir izvirzīta uzņēmējdarbības attīstīšana, kas ir būtiskākais un arī potenciāli rezultatīvākais reģionu attīstības virzītājspēks. Īstenojot šādu pieeju, uzņēmējiem tiks dotas daudzveidīgas un viņu situācijai piemērotas “makšķeres”, nevis “zivis”, kuras apēdot situācija pēc būtības nemainīsies. “Iespēju Latgales” plāna pasākumi veicinās uzņēmējdarbības vides uzlabošanu Latgales reģionā – gan ar pārnozaru uzņēmēju atbalsta institūcijas Latgalē izveidošanu, gan ar vienota konsultāciju tīkla izveidi.

Kopumā plānā ietverti pasākumi 2012.–2013.gadam ar kopējo finansējumu gandrīz 82 miljoniem latu, t.sk. papildus piesaistāms 54,71 miljona latu ES fondu finansējums kā virssaistības un 5,73 miljonu latu no valsts budžeta, kā arī 388 tūkstoši latu Norvēģu finanšu instrumenta ietvaros. “Iespēju Latgale” sniedz konkrētu piedāvājumu, kā piesaistīt papildu finanšu resursus no Eiropas Savienības līdzekļiem ražošanas telpu rekonstrukcijai vai izveidei un atbalstīt Latgales pašvaldības uzņēmējdarbības infrastruktūras sakārtošanā. Vienlaikus ir paredzēti konkrēti pasākumi investoru piesaistīšanai nākotnē – tuvākā gada laikā tiks sagatavots reģionālo investīciju piesaistes piedāvājums potenciālajiem investoriem Latgalē.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!