• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par uzraudzības komitejas sēdi Rēzeknē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2012., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248486

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija:
Par pirmo avioreisu ar kravām no Afganistānas

Vēl šajā numurā

31.05.2012., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija:
Par uzraudzības komitejas sēdi Rēzeknē

30. un 31.maijā Rēzeknē norisinās Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu un Kohēzijas fonda uzraudzības komitejas un apakškomiteju sēdes, kurās piedalās ES fondu vadošās iestādes Finanšu ministrijas, atbildīgo ministriju, sadarbības iestāžu (aģentūru) un Eiropas Komisijas pārstāvji, kā arī sociālie, nevalstiskā sektora un reģionālie partneri.

“Uzraudzības komiteja ir lielākais forums Latvijā, kurā iespējami plašā dalībnieku lokā tiek skatīti aktuāli jautājumi un pieņemti nozīmīgi lēmumi saistībā ar ES fondu uzraudzību, stratēģiju un apguvi. Tā, piemēram, šajā sēdē tiks skatīti tādi būtiski jautājumi kā maksājumu atjaunošana Latvijai, EK virzītās jauniešu iniciatīvas pasākumi Latvijā, gatavošanās nākamajam ES fondu plānošanas periodam un citi,” informēja Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks ES fondu jautājumos Armands Eberhards.

Uzraudzības komitejā un apakškomitejās plānots pārrunāt arī ES fondu ieviešanas progresu, apstiprinātās budžeta virssaistības ES fondu projektu īstenošanai šajā plānošanas periodā, aktualitātes ES fondu ieviešanā izglītības un zinātnes jomā, informāciju par lielo satiksmes nozares projektu progresu, tai skaitā par Latvijas ceļu kvalitāti u.c. Savukārt Pārresoru koordinācijas centrs iepazīstinās ar aktuālo informāciju par Nacionālā attīstības plāna izstrādi.

Ņemot vērā, ka Rēzeknē un tās apkārtnē tiek īstenoti dažādi finansiāli ietilpīgi, nozīmīgi ES fondu projekti, 30.maijā notika vizītes vairākās projektu īstenošanas vietās. Rēzeknes pilsētas dome organizēja ekskursijas uz Austrumlatvijas reģionālo daudzfunkcionālo centru un bērnu un jauniešu interešu izglītības centru, tika apskatīti arī vairāki infrastruktūras projekti – ceļu izveide un sakārtošana, rekonstrukcija, kā arī vairāki uzņēmējdarbības projekti.

Lai komitejas dalībniekiem būtu iespēja doties projektu vizītēs, kā arī veicināt ne tikai Rīgas, bet arī citu Latvijas reģionu attīstību, Finanšu ministrija uzraudzības komitejas sēdi vienu reizi gadā rīko ārpus Rīgas reģiona pēc rotācijas principa – katru gadu citā Latvijas reģionā. Šogad, ņemot vērā Latgales reģiona rīcības plānā noteiktos mērķus attīstīt uzņēmējdarbību, panākt aktīvāku iedzīvotāju iesaistīšanos uzņēmējdarbībā un labvēlīgākus nosacījumus privāto investīciju piesaistei Latgalē, Rēzekne tika izvēlēta kā atbilstošākā norises vieta.

Uzraudzības komitejai ir izveidotas divas apakškomitejas – Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Kohēzijas fonda līdzfinansēto darbības programmu apakškomiteja un Eiropas Sociālā fonda darbības programmas apakškomiteja. Uzraudzības sēdes tiek rīkotas divas reizes gadā, tās vada vadošās iestādes vadītājs.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!