• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par depozīta sistēmas piemērošanu dzērienu iepakojumam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2012., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248491

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministre:
Tiekoties ar reģionu un novadu lauku attīstības speciālistiem

Vēl šajā numurā

31.05.2012., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs:
Par depozīta sistēmas piemērošanu dzērienu iepakojumam

30.maijā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs piedalījās Saeimas Vides apakškomisijas sēdē, lai diskutētu par depozīta sistēmas ieviešanu atkārtoti lietojamam un vienreiz lietojamam dzērienu iepakojumam, kā arī par iespējamo šīs sistēmas ieviešanas termiņu – 2015.gada 1.janvāri.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir izstrādājusi koncepciju par depozīta sistēmas piemērošanu dzērienu iepakojumam. Tuvākajā laikā tiks veikts papildus šīs sistēmas ieviešanas ekonomiskais izvērtējums.

E.Sprūdžs uzsvēra: “Viens no priekšnoteikumiem zaļas un tīras Latvijas vides nodrošināšanai ir sabiedrības un uzņēmēju izpratne par dzērienu iepakojumu kā resursu, nevis atkritumu. Lai arī šobrīd sadarbībā ar sociālajiem partneriem mēs strādājam pie sabiedrības vides izpratnes attīstīšanas, piemēram, organizējot Lielo talku, tas nav pietiekami. Depozīta sistēmas ieviešana dzērienu iepakojumam ir mūsu pienākums pret Latvijas iedzīvotājiem un vidi.”

Tikšanās laikā deputāti vērsa ministra uzmanību uz atkritumu šķirošanas lomu un nepieciešamību turpināt attīstīt efektīvu atkritumu šķirošanas sistēmu Latvijā.

Savukārt E.Sprūdžs atzīmēja, ka depozīta sistēmas un atkritumu šķirošanas pārklāšanās ir mīts, kas jākliedē. Šobrīd izpratne par efektīvu atkritumu šķirošanu Latvijā vēl ir jāattīsta gan uzņēmēju, gan iedzīvotāju vidū. “Gan depozīta sistēma, gan atkritumu šķirošana ir vienotas efektīvas atkritumu sistēmas sastāvdaļas. Tāpēc nozīmīgi ir veidot sabiedrības izpratni par efektīvu atkritumu apsaimniekošanas sistēmu un katra sabiedrības locekļa – iedzīvotāja vai uzņēmēja – vietu un lomu tajā. Un tieši iedzīvotāju motivēšanas aspektā depozīta sistēmas loma būs izšķiroša – ja iedzīvotāji būs finansiāli motivēti atgriezt stikla, plastmasas pudeles un skārdenes, tās vairs nemētāsies starp meža ogu ceriem un rudens sēnēm,” uzsvēra ministrs.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!