• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Ārvalstu investoru padomes locekļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2012., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248577

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

01.06.2012., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Ārvalstu investoru padomes locekļiem

31.maijā Valsts prezidents Andris Bērziņš Rīgas pilī tikās ar Ārvalstu investoru padomi, lai pārrunātu redzējumus par investīciju nozīmi Latvijas ekonomiskās attīstības veidošanā.

Ārvalstu investoru padomes priekšsēdētājs Džerijs Virts iepazīstināja Valsts prezidentu ar padomes redzējumu par iespējamajiem uzlabojumiem Latvijas uzņēmējdarbības vidē, lai panāktu plašāku uzticēšanos un interesi par Latviju. Tika apspriesta gan nodokļu sfēra, gan iespējamie uzlabojumi tiesiskajā regulējumā, gan maksātnespējas procesa uzlabošanas iespējas. Valsts prezidents atzina, ka padomes piedāvājums ir loģisks un lielā mēra atspoguļo arī viņa paša redzējumu par iespējamajiem uzlabojumiem ekonomikas attīstīšanai.

Valsts prezidents A.Bērziņš sarunas laikā uzsvēra, ka Latvijai ir būtiski uzticami un stabili partneri visā pasaulē, īpaši ņemot vērā, ka mēs vieni nevaram ietekmēt plašu jautājumu loku. Tādēļ viņš aicināja padomi būt aktīviem procesa dalībniekiem, kā arī nākt ar saviem priekšlikumiem un piedāvājumiem situācijas uzlabošanai. Vēlāk arī Hārvarda universitātes profesors Danijs Rodriks izcēla sadarbības nozīmi, lai Latvijas intereses tiktu ievērotas. Viņš atzina, ka tam pamatā ir ne tikai Latvijas lielums un novietojums, bet arī ciešā iesaiste dažādās starptautiskās institūcijās, kas bieži nozīmē, ka Latvijas lēmums nav galavārds, izlemjot konkrēto jautājumu.

Valsts prezidents apliecināja, ka Latvijai ir būtiski veidot sadarbību gan ar Rietumvalstīm, gan ar Austrumiem un Centrālāziju. “Mums ir jāpaplašina sadarbības iespēju loks un jādiversificē eksporta tirgi,” viņš uzsvēra.

Tikšanās laikā tika atzīmēta arī enerģētikas nozīme Eiropas turpmākajai attīstībai un eiro ieviešanas kā Latvijas nākotnes mērķa nozīmība.

Sarunas noslēgumā Valsts prezidents pateicās Ārvalstu investoru padomei par mīlestību pret Latviju un ieguldīto darbu līdz šim un uzsvēra, ka ir gatavs personīgi aktīvi sadarboties ar to arī konkrētu un specifisku jautājumu risināšanā un priekšlikumu izvērtēšanā. Viņš aicināja investorus veidot arvien ciešākas saites ar Latviju un investēt jaunos un perspektīvos, īpaši ilgtermiņa, projektos.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!