• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas Prezidijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2001., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24862

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā: 2001. gada 24. maija sēde

Vēl šajā numurā

30.05.2001., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas Prezidijā:

2001. gada 21. maija sēde

1. Sēdē izskatīja saņemto likumprojektu "Grozījumi Civilprocesa likumā", par kuru Prezidijs līdz ar savu atzinumu par tā tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Nolēma iekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā 35 deputātu priekšlikumu par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu, lai noskaidrotu faktus un apstākļus, kas saistīti ar 1991. gada 29. augusta Latvijas Republikas Augstākās padomes Prezidija īpaši pilnvarotā deputāta P. Simsona un PSRS Valsts drošības komitejas pārstāvju parakstīto slepeno protokolu, kā arī izvērtētu šā protokola nozīmi.

3. Apstiprināja izsludināšanai Saeimas 2001. gada 24. maija sēdes darba kārtību.

4. Pieņēma lēmumu par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2001. gada 24. maijā pulksten 17.

5. Pieņēma zināšanai informāciju par plānotajiem pasākumiem Saeimā no 21. maija līdz 27. maijam.

6. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka par Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāja biedru ievēlēts A. Kiršteins.

7. Apstiprināja izdevumu tāmi Vācijas Bundestāga prezidenta Volfganga Tīrzes vizītei Latvijā no 2001. gada 24. maija līdz 26. maijam.

8. Izskatīja deputāta D. Stalta iesniegumu, kurā viņš lūdz noformēt kā komandējumu viņa braucienu uz Zviedriju pēc Sodertornas universitātes koledžas ielūguma, lai konsultētu jaunā mācību kursa "Kultūras tūrisms Baltijas jūras reģionā" izveidi.

Sakarā ar to, ka ielūdzēja puse nav parlamentāra organizācija, Prezidijs nolēma komandējumu nenoformēt, bet attaisnot deputāta D. Stalta kavējumu Saeimas sēdē.

9. Prezidijs nolēma principiāli atbalstīt Latvijas un Portugāles parlamentu sadarbības grupas priekšsēdētājas I. Birznieces iesniegumu par Portugāles parlamentā izveidotās Portugāles un Latvijas asociācijas delegācijas (4–5 cilvēki) vizīti Latvijā.

10. Pieņēma lēmumu par drošības pasākumiem Baltijas asamblejas un Ziemeļu padomes 3. kopīgās sēdes, 7. Baltijas padomes un Baltijas asamblejas 18. sesijas laikā 2001. gada 30. maijā — 2. jūnijā.

11. Izskatīja deputāta J. Urbanoviča iesniegumu un attaisnoja viņa kavējumu Saeimas 17. maija sēdē.

12. Apstiprināja komandējumus:

1) Saeimas priekšsēdētājam J. Straumem, priekšsēdētāja dzīvesbiedrei B. Straumei, Saeimas sekretārei S. Dreimanei, Saeimas deputātiem V. Muižniecei, E. Inkēnam, V. Balodim, V. Lāzo, A. Golubovam, Saeimas Kancelejas direktora vietniekam G. Beņķim, Saeimas priekšsēdētāja ārlietu padomniekam R. Plēsumam, Protokola nodaļas vadītājai I. Pētersonei un Stenogrammu nodaļas tulkam V. Brokai oficiālā vizītē uz Ķīnas Tautas Republiku no 2001. gada 27. maija līdz 5. jūnijam;

2) NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītājam A. Kiršteinam laikā no 2001. gada 24. jūnija līdz 27. jūnijam uz Otavu (Kanāda) un no 27. jūnija līdz 30. jūnijam uz Ņujorku (ASV);

3) Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas loceklim B. Cilevičam laikā no 2001. gada 4. jūnija līdz 7. jūnijam uz Migrācijas, bēgļu un demogrāfijas apakškomitejas sēdi Belgradā (Dienvidslāvija);

4) Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas loceklim B. Cilevičam laikā no 2001. gada 29. maija līdz 1. jūnijam uz Juridisko lietu un Cilvēktiesību komitejas kārtējo sēdi Zalcburgā (Austrija);

5) Eiropas Savienības informācijas centra konsultantei M. Dzirniecei laikā no 2001. gada 17. jūnija līdz 21. jūnijam uz semināru Māstrihtā (Nīderlande);

6) Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājai A. Barčai, komisijas locekļiem V. Ģīlim, R. Jurdžam un komisijas konsultantei A. Bružei laikā no 2001. gada 4. jūnija līdz 6. jūnijam uz Prāgu (Čehija).

13. Pieņēma lēmumu par grozījumu Saeimas Prezidija lēmumā par NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas locekļa G. Krasta un Saeimas autobāzes šofera A. Riktera komandējumu uz Viļņu (Lietuva) no 2001. gada 28. maija līdz 31. maijam.

14. Pieņēma lēmumu par grozījumu Saeimas Prezidija lēmumā par Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāja Dz. Kuduma un Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja A. Panteļējeva komandējumu uz Prāgu (Čehija) no 2001. gada 21. maija līdz 23. maijam.

15. Pieņēma zināšanai šādus pārskatus par komandējumiem:

1) Rietumeiropas Savienības asamblejas Latvijas delegācijas vadītājas S. Dreimanes pārskatu par komandējumu uz Berlīni šā gada 2. un 3. maijā;

2) Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja A. Seiksta pārskatu par komandējumu uz Maskavu šā gada 14. un 15. maijā.

Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!