• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Eiropas Savienības fondu Uzraudzības komitejas sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2012., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248678

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrija: Par valsts nodrošinātu juridisko palīdzību personai

Vēl šajā numurā

05.06.2012., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija:
Par Eiropas Savienības fondu Uzraudzības komitejas sēdi

Diskusijas ar Eiropas Komisijas (EK) pārstāvjiem Eiropas Savienības (ES) fondu Uzraudzības komitejas sēdē 30. un 31.maijā Rēzeknē ļauj domāt, ka jau jūnijā ES fondu maksājumi Latvijai varētu tikt atjaunoti.

Uzraudzības komitejā, kas ir lielākais forums Latvijā un kurā plašā dalībnieku lokā tiek skatīti aktuāli jautājumi saistībā ar ES fondu uzraudzību, stratēģiju un apguvi, piedalījās ES fondu vadošās iestādes Finanšu ministrijas (FM), atbildīgo ministriju, sadarbības iestāžu (aģentūru) un EK pārstāvji, kā arī sociālie, nevalstiskā sektora un reģionālie partneri.

Sanāksmes laikā tika pārrunāti jautājumi par Latvijas gatavošanos nākamajam ES fondu 2014.–2020.gada plānošanas periodam. Plānošanas dokumentu sagatavošanas procesā būtiski būs savienot, no vienas puses, Eiropā tik aktuālos gudras izaugsmes (smart growth) jautājumus, no otras puses, integrēt nacionālā līmeņa plānošanas aktualitātes.

Uzklausot Pārresoru koordinācijas centra pārstāvju pausto par Nacionālā attīstības plāna (NAP) izstrādes gaitu, paredzams, ka ES fondu plānošanas perioda jautājumu risināšanu varēs sākt jau šajā vasarā, NAP izstrādes procesam tuvojoties finiša taisnei.

Tāpat tika diskutēts par Eiropā aktuālo jauniešu nodarbinātības jautājumu. EK atzinīgi novērtēja, ka Latvija spējusi ātri reaģēt uz EK iniciatīvu un, uzņemoties budžeta virssaistības, nodrošinājusi papildu finansējumu šīs problēmas risināšanai.

ES fondu vadošā iestāde Uzraudzības komitejas sēdi vienu reizi gadā rīko ārpus Rīgas reģiona pēc rotācijas principa – katru gadu citā Latvijas reģionā. Šogad, ņemot vērā Latgales reģiona rīcības plānā noteikto mērķus – attīstīt uzņēmējdarbību, panākt aktīvāku iedzīvotāju iesaistīšanos uzņēmējdarbībā un labvēlīgākus nosacījumus privāto investīciju piesaistei Latgalē –, Rēzekne tika izvēlēta kā atbilstošākā norises vieta.

Uzraudzības komitejai ir izveidotas divas apakškomitejas – Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Kohēzijas fonda līdzfinansēto darbības programmu apakškomiteju un Eiropas Sociālā fonda darbības programmas apakškomiteju. Uzraudzības sēdes tiek rīkotas divas reizes gadā.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!