• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tiesiskuma un cilvēktiesību veicināšanu sadarbībā ar ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2012., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248688

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Esat laipni gaidīts Latvijā, prezidenta kungs!
Olete lahkelt oodatud Lätimaal, härra president!

Vēl šajā numurā

05.06.2012., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tiesiskuma un cilvēktiesību veicināšanu sadarbībā ar ASV

1.jūnijā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis tikās ar ASV valsts sekretāres palīga vietnieku, Valsts departamenta Demokrātijas, cilvēktiesību un darba lietu biroja pārstāvi Tomasu Meliju.

Abas amatpersonas pauda interesi ciešāk sadarboties tiesiskuma, cilvēktiesību un pamatbrīvību veicināšanas jautājumos gan divpusēji, gan ASV–ES formātos reģionālo un starptautisko organizāciju ietvaros.

Tikšanās laikā tika apspriests jautājums par demokrātijas stiprināšanu EDSO reģionā, kā arī cilvēktiesību situācija dažādās valstīs. Tika pārrunāta pretdiskriminācijas politika gan ASV, gan Latvijā, kā arī globālie centieni šajā jomā. ASV Valsts departamenta pārstāvis uzsvēra nepieciešamību nodrošināt pamatbrīvības, piemēram, vārda brīvību internetā, kā arī informēja par ASV valdības jaunajām iniciatīvām diskriminācijas novēršanai pret personām ar atšķirīgu seksuālo orientāciju.

ASV pārstāvji piedalījās 1.jūnijā Ārlietu ministrijā notikušajā starptautiskajā seminārā par līdztiesību un diskriminācijas izskaušanu. ASV puse pateicās Ārlietu ministrijai par atbalstu nevalstiskajām organizācijām starptautiskā semināra rīkošanā, uzsverot, ka diskusiju veicināšana par dažādiem pretdiskriminācijas jautājumiem ar valsts un nevalstiskā sektora pārstāvju dalību ir apsveicams solis.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!