• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par diplomātisko attiecību nodibināšanu ar Centrālāfriku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2012., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248689

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Padomes ģenerālsekretāra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

05.06.2012., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par diplomātisko attiecību nodibināšanu ar Centrālāfriku

30.maijā Ņujorkā tika parakstīts kopīgs komunikē, ar kuru tika nodibinātas Latvijas Republikas un Centrālāfrikas Republikas diplomātiskās attiecības.

Kopīgo komunikē par diplomātisko attiecību nodibināšanu starp abām valstīm Latvijas vārdā parakstīja ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks, pastāvīgais pārstāvis ANO Ņujorkā Normans Penke un Centrālāfrikas Republikas vārdā – ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks, pastāvīgais pārstāvis ANO Ņujorkā Šarls Armels Doubane.

Abu valstu vēstnieki pauda gandarījumu par diplomātisko attiecību nodibināšanu, kas veicinās ciešāku valstu divpusējo attiecību attīstību, kā arī sadarbību starptautiskās organizācijās. Sarunas laikā vēstnieki atzina, ka ir būtiski veicināt divpusējo sadarbību visos līmeņos – valsts, privātā un iedzīvotāju kontaktu līmenī. Tika arī pārrunāta Latvijas pieredze, pārejot uz demokrātisko režīmu un vēlāk iestājoties Eiropas Savienībā. Vēstnieki bija vienisprātis, ka valstīm jāizmanto visas iespējas, lai veicinātu sadarbību politiskajā, attīstības, ekonomiskajā, tūrisma un citās jomās.

Centrālāfrikas Republika kļuva par neatkarīgu valsti 1960.gadā, bet pirmās demokrātiskās vēlēšanas tajā notika 1993.gadā, kam sekoja ilgstošs pārejas periods. Centrālāfrikas Republikā ir aptuveni 4,4 miljoni iedzīvotāju, un tā robežojas ar Čadu ziemeļos, Sudānu austrumos, Kongo Republiku un Kongo Demokrātisko Republiku dienvidos un Kamerūnu austrumos.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!