• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par satiksmes ministra dalību dzelzceļa biznesa forumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2012., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248690

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par starptautisku semināru par diskriminācijas novēršanu

Vēl šajā numurā

05.06.2012., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par satiksmes ministra dalību dzelzceļa biznesa forumā

Satiksmes ministrs Aivis Ronis no 30.maija līdz 1.jūnijam piedalījās VII starptautiskajā dzelzceļa biznesa forumā “Stratēģiskā partnerība 1520”, kas notika Sočos.

Satiksmes ministrs A.Ronis ar uzrunu uzstājās paneļdiskusijā “1520 un 1435: savienojot Eirāziju”, kurā uzsvēra: “1520 mm platuma dzelzceļš ir arī Eiropas dzelzceļš un nākotnē, savienojot Baltiju ar pārējo Eiropu ar 1435 mm sliežu līniju, Latvija ir un būs nozīmīga vieta, jo atrodas abu dzelzceļu sistēmu krustcelēs un savieno dzelzceļu stratēģiskos koridorus.”

Tāpat satiksmes ministram foruma laikā bija vairākas divpusējās tikšanās. Kā viens no pirmajiem Eiropas Savienības (ES) valstu transporta ministriem A.Ronis tikās ar jauno Krievijas Federācijas transporta ministru Maksimu Sokolovu un pārrunāja divpusējās sadarbības aktualitātes.

A.Ronis tikās arī ar Eiropas Komisijas viceprezidentu un transporta komisāru Sīmu Kallasu un pārrunāja drīzumā Luksemburgā notiekošās ES Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas Ministru padomes sēdes darba kartību, kurā tiks lemts par Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta – CEF (Connecting Europe Facility) regulas saturiskajiem elementiem, t.sk. ES prioritāro koridoru iezīmēšanu.

Tāpat foruma laikā A.Ronis tikās ar Vācijas federālo transporta, būvniecības un pilsētu attīstības ministru Peteru Ramsaueru un Krievijas dzelzceļa prezidentu Vladimiru Jakuņinu.

Latvijas delegācijā starptautiskajā dzelzceļa biznesa forumā “Stratēģiskā partnerība 1520” piedalījās arī VAS “Latvijas Dzelzceļš” valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis un Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis.

1520 mm ir sliežu platums, ko lieto Latvijā un pārējās Baltijas valstīs, NVS, Somijā un Mongolijā, savukārt 1435 mm – Eiropas un Āzijas sliežu platums.

Aivis Freidenfelds, satiksmes ministra biroja vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!