• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautisku semināru par diskriminācijas novēršanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2012., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248692

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tiesiskuma un cilvēktiesību veicināšanu sadarbībā ar ASV

Vēl šajā numurā

05.06.2012., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautisku semināru par diskriminācijas novēršanu

1.jūnijā Ārlietu ministrijas telpās notika starptautisks seminārs “Vienlīdzība, nediskriminācija, iekļaujoša politika – Eiropas un starptautiskā prakse”. Seminārā diskutēja par vienlīdzīgas attieksmi un diskriminācijas novēršanu dažādās vidēs un sabiedrībā kopumā. Tika aplūkots Eiropas Cilvēktiesību tiesas regulējums un prakse, kā arī nacionālo tiesību piemērojums Latvijā un citās valstīs. Diskusijas ietvaros tika identificēti arī labas prakses piemēri tolerances veicināšanā sabiedrībā, īpaši nevalstiskā sektora aktivitāšu rezultātā.

Semināra ievadā Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Viktors Makarovs informēja par sasniegto cilvēktiesību aizsardzības un pretdiskriminācijas jomā Latvijā kopš valstiskās neatkarības atjaunošanas. Viņš pauda pārliecību, ka, lai gan dažkārt ceļš uz vienlīdzību un cilvēktiesībām var šķist smags un ilgs, turpmākajos gados Latvija ne tikai virzīsies uz priekšu pa šo ceļu, bet arī atbalstīs citus.

Ar uzrunu uzstājās arī ASV valsts sekretāres palīga vietnieks, Valsts departamenta Demokrātijas, cilvēktiesību un darba lietu biroja pārstāvis Tomass Melija, informējot par ASV valdības jaunajām iniciatīvām diskriminācijas novēršanai pret personām ar atšķirīgu seksuālo orientāciju.

Seminārs sniedza iespēju apzināties, ka, lai gan pretdiskriminācijas jomā dažādās pasaules valstīs ir dažāda attīstība un dažādi izaicinājumi, mūsu patiesajam mērķim ir jābūt tādai sabiedrībai, kas atzīst dažādību un pilnībā atzīst cieņu pret katru cilvēku. Tas nozīmē atzīt ne tikai cilvēka tiesības dzīvot, bet arī tiesības dzīvot pilnvērtīgu dzīvi.

Dalībnieki pateicās par iniciatīvu diskusijā vienkopus pulcēt pārstāvjus no Latvijas valsts institūcijām, Tiesībsarga biroja, vietējām, ārvalstu un starptautiskām nevalstiskajām organizācijām, kā arī ārvalstu diplomātus.

Seminārā uzrunu teica arī Dānijas Kultūras institūta direktors Klauss Bondams, Latvijas valdības pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Kristīne Līce, Labklājības ministrijas Vienlīdzīgu iespēju nodaļas vadītāja Elīna Celmiņa, ASV vēstniecības Tallinā pārstāve Mišela Šona, Eiropas nevalstiskās organizācijas “Ilga” pārstāvis Žoels le Derofs un sabiedriskās politikas centra “Providus” pārstāve Iveta Kažoka. Semināra moderators bija “Amnesty International” Dānijas biroja vadītājs Larss Normans Jergensens, komentārus sniedza izglītības un zinātnes ministra padomniece Liesma Ose. Pasākumā piedalījās pārstāvji no dažādām valstīm.

Semināru rīkoja apvienība “Mozaīka”.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!