• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par stratēģisko partnerību aizsardzības jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2012., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248748

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zemkopības ministres aktivitātēm darba vizītē Dānijā

Vēl šajā numurā

06.06.2012., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par stratēģisko partnerību aizsardzības jomā

31.maijā aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar NATO un Eiropas Savienības (ES) vēstniekiem, kurus informēja par aktuālajiem jautājumiem aizsardzības jomā – Valsts aizsardzības koncepciju un Nacionālo bruņoto spēku ilgtermiņa attīstības plānu.

A.Pabriks pauda gandarījumu par 10.maijā Saeimā vienbalsīgi pieņemto Valsts aizsardzības koncepciju, kas paredz pakāpeniski palielināt aizsardzības budžetu, sasniedzot 2% no iekšzemes kopprodukta 2020.gadā.

“Pieņemtais lēmums nodrošina labu pamatu tam, lai plānotais budžeta pieaugums tiktu arī reāli izpildīts,” atzina aizsardzības ministrs.

Koncepcija paredz padziļināt integrāciju starp Baltijas valstīm, kā arī attīstīt stratēģiskas partnerattiecības Baltijas reģionā un Ziemeļvalstīs. Liela uzmanība turpmāk tiks pievērsta efektivitātes uzlabošanai aizsardzības mērķu sasniegšanā.

Ministrs vēstniekus iepazīstināja arī ar bruņoto spēku attīstības plānu turpmākajiem divpadsmit gadiem. Šo gadu laikā plānots attīstīt kaujas inženieru un speciālo uzdevumu spējas, kā arī uzsākt Sauszemes spēku mehanizācijas projektu. Tāpat ir plānots attīstīt mīnu meklēšanu jūrā, kā arī meklēšanas un glābšanas spējas.

Vēstnieki atzinīgi novērtēja Latvijas ieguldījumu starptautiskās drošības stiprināšanā, gan piedaloties operācijā Afganistānā, gan arī uzsākot atbalsta sniegšanu Libērijas armijas apmācībā sadarbībā ar Mičiganas Nacionālo gvardi.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!