• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemkopības ministres aktivitātēm darba vizītē Dānijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2012., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248749

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ziemeļeiropas funkcionālā gaisa telpas bloka izveidi

Vēl šajā numurā

06.06.2012., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zemkopības ministres aktivitātēm darba vizītē Dānijā

4.jūnijā zemkopības ministre Laimdota Straujuma, tiekoties ar Vācijas, Dānijas un citu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu lauksaimniecības ministriem, uzsvēra, ka Latvija turpina prasīt veikt būtiskas izmaiņas tiešo maksājumu lauksaimniekiem aprēķināšanās sistēmā.

Tiekoties ar citu valstu lauksaimniecības ministriem, L.Straujuma uzsvēra Latvijas viedokli, ka, lai tiešie maksājumi būtu taisnīgi un objektīvi visiem ES lauksaimniekiem, jānosaka minimālais tiešo maksājumu līmenis vismaz 80 procentu apmērā – ap 214 eiro par hektāru – no ES vidējā, kas ir jāsaņem ikvienai ES dalībvalstij, sākot jau ar 2014.gadu.

Neformālās sarunas Dānijā ir turpinājums L.Straujumas centieniem pārliecināt ES augsta ranga amatpersonas par Latvijas nostājas pamatotību tiešo maksājumu izlīdzināšanas jautājumos, par ko jau ir ziņots iepriekš.

“Latvijas un pārējo Baltijas valstu lauksaimnieki joprojām saņem viszemākos tiešos maksājumus, kas mūsu lauksaimniekus nostāda nevienlīdzīgā situācijā attiecībā pret citu dalībvalstu lauksaimniekiem, kropļo tirgu un nosaka nevienlīdzīgus konkurences apstākļus. Līdz ar Eiropas Savienības nākamo plānošanas periodu no 2014. līdz 2020.gadam šī nevienlīdzīgā situācija ir jāpārtrauc un beidzot jāievieš taisnīgāki, vienādus konkurences apstākļus nodrošinoši tiešie maksājumi visu, nevis tikai atsevišķu Eiropas Savienības dalībvalstu lauksaimniekiem,” uzsver zemkopības ministre.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!