• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauno dzelzceļa līniju "Rail Baltica 2". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2012., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248750

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par stratēģisko partnerību aizsardzības jomā

Vēl šajā numurā

06.06.2012., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauno dzelzceļa līniju “Rail Baltica 2”

5.jūnijā satiksmes ministrs Aivis Ronis pavadīja Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu vilciena braucienā no Valgas līdz Rīgai, kura laikā pārrunāja projekta “Rail Baltica 2” virzību.

Satiksmes ministrs sarunā ar Igaunijas prezidentu norādīja uz aktualitātēm saistībā ar jaunās dzelzceļa līnijas “Rail Baltica 2” plānošanu. A.Ronis uzsvēra projekta “Rail Baltica 2” nozīmi Eiropas transporta infrastruktūras savienošanā un vienlaikus norādīja uz projekta realizēšanas finansiālajiem priekšnosacījumiem, kas ir vienlīdz būtiski Latvijai un Igaunijai un ko paredz arī Baltijas valstu valdību vadītāju parakstītais memorands, t.i., Eiropas Savienības līdzfinansējuma likme aptuveni 85% apmērā un finansējums, kas būtu papildus nacionālajām Kohēzijas politikas aploksnēm.

Igaunijas prezidents T.H.Ilvess pauda izpratni par Latvijas vēlmi detalizētajā “Rail Baltica 2” izpētē pārskatīt dzelzceļa trases plānojumu Rīgas un Pierīgas teritorijā, veidojot savienojumus ar starptautisko lidostu “Rīga” un Rīgas ostu.

Sarunā satiksmes ministrs A.Ronis atzīmēja kavēšanos saistībā ar “Rail Baltica 2” projekta detalizētā trasējuma izpētes konkursa izsludināšanu vienlaikus visās trijās Baltijas valstīs, jo jāveic izmaiņas Lietuvas teritorijas plānošanas likumdošanā. Līdz ar to šobrīd izpēte tiks uzsākta tikai Latvijā un Igaunijā. Ministrs vērsa uzmanību uz nepieciešamību pēc iespējas aktīvāk iesaistīt Poliju “Rail Baltica 2” projektā.

Satiksmes ministrs informēja Igaunijas prezidentu par esošās dzelzceļa līnijas sliežu ceļu atjaunošanu “Rail Baltica 1” koridorā, kur paredzēts nomainīt sliedes iecirkņos Meitene–Jelgava un Jugla–Lugaži, lai tādējādi palielinātu gan pasažieru, gan kravas vilcienu braukšanas ātrumu. Paredzēts minēto projektu īstenot līdz 2015.gada beigām, tajā ieguldot finansējumu no TEN-T fonda un nacionālo līdzfinansējumu.

Aivis Freidenfelds, satiksmes ministra biroja vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!