• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministrija: Par sodiem par mūzikas publisku atskaņošanu bez atļaujass. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2012., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248754

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par pieteikumiem lauksaimniecības zemes iegādes kreditēšanai

Vēl šajā numurā

06.06.2012., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministrija:
Par sodiem par mūzikas publisku atskaņošanu bez atļaujass

Kultūras ministrija (KM) rosina veikt grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (APK), aicinot pārskatīt pašreizējās sankcijas par autortiesību un blakustiesību pārkāpumiem publiskā izpildījuma gadījumā, kas raisījušas plašas diskusijas un neapmierinātību sabiedrībā attiecībā uz piemēroto sodu apjomu.

Tieslietu ministrijai 4.jūnijā nosūtītajā vēstulē KM norāda, ka APK paredzētās sankcijas attiecībā uz pārkāpumiem publiskā izpildījuma jomā ir jāpārvērtē, lai nodrošinātu, ka administratīvā soda uzlikšana par pirmreizēju pārkāpumu, publiski atskaņojot mūziku bez attiecīgas atļaujas, darbotos preventīvi un būtu taisnīga. Līdz ar to KM piedāvā par pirmreizēju pārkāpumu piemērot brīdinājumu, nevis uzreiz uzlikt naudas sodu.

Šobrīd APK 155.8pants noteic, ka par autortiesību vai blakustiesību pārkāpšanu fiziskām personām tiek piemērots naudas sods no 200 līdz 500 latiem, bet juridiskām personām – no 500 līdz 5000 latiem, konfiscējot autortiesību un blakustiesību pārkāpuma objektus un to nesējus. Šis regulējums attiecas arī uz tiem gadījumiem, kad administratīvais pārkāpums izpaužas kā autortiesību darbu publisks izpildījums, nesaņemot tam nepieciešamo atļauju un/vai nesamaksājot atlīdzību. KM vienlaikus norāda, ka, veicot jebkādas izmaiņas APK minētajā pantā, ir jāvērtē šādu grozījumu ietekme uz visu autortiesību sistēmu, ne tikai uz publiskā izpildījuma jomu.

Ieva Līne, kultūras ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!